Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pazinsko učilište

Istupi glumaca o požaru na predstavi pritisak su na sud

Magic Act Show
arhiva VL
26.09.2012.
u 23:48

Pazinsko Pučko otvoreno učilište smatra da su istupi T. Filipovića, R. Bitorajca i T. Kašljevića pritisak na drugostupanjski sud u Puli

Nakon prvostupanjske presude kojom je određeno da Tarik Filipović, Rene Bitorajac i Tomislav Kašljević, vlasnici agencije F. B. I., moraju platiti 4,236.000 kn radi štete od požara koji je 2004. nastao tijekom izvođenja njihove predstave “Magic Act Show” u Pazinu, priopćenjem za javnost prvi put očitovalo se i pazinsko Pučko otvoreno učilište u kojem se incident dogodio i koje ih je tužilo.

“Istupi Tarika Filipovića, Renea Bitorajca, Tomislava Kašljevića i njihovih odvjetnika zloporaba su medijskog prostora u osobne svrhe s ciljem senzibiliziranja javnosti te mogućeg pritiska na drugostupanjski sud u Puli. Želimo istaknuti da su sve istražne radnje, vještačenja i procjene te utvrđivanje odgovornosti načinile ovlaštene osobe i institucije. Vrlo je indikativno da su T. Filipović, R. Bitorajac i T. Kašljević to učinili tek sada i na takav način, suočeni s mogućnošću da zaista moraju odgovarati i platiti za počinjenu štetu. Mogli su to učiniti neposredno nakon događaja te se barem ispričati Učilištu i gradu Pazinu, a posebno građanima koji su bili u publici i čije su živote svojim nemarom ugrozili”, piše u pripćenju.

Predmet je trenutačno na Županijskom sudu u Puli. U incidentu iz 2004. nitko nije ozlijeđen, a izgorio je zastor i tridesetak stolaca.

>>Tarik i Rene za 30 stolica i zastor morat će platiti 4,2 milijuna kuna

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije