Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šarolika ponuda

Istražili smo blagdanski program TV kuća: Filmski klasici, premijere i blagdanska izdanja emisija

Foto: Screenshot
1/12
18.12.2023.
u 07:00

Provjerili smo što nam HRT, Nova TV, RTL i Laudato TV pripremaju ovih blagdana te izdvojili emisije i filmove koje ne biste trebali propustiti sljedećih dana

Blagdansko ozračje u televizijskom programu vlada već od samog početka prosinca, a kako se približavamo Badnjaku i Božiću, naše televizijske kuće nude sve više božićnih filmskih poslastica, televizijskih premijera i posebnih blagdanskih izdanja svojih najpopularnijih emisija. Istražili smo što nam HRT, Nova TV, RTL i Laudato TV pripremaju ovih blagdana te izdvojili emisije i filmove koje ne biste trebali propustiti sljedećih dana. Nova TV se brojnim prigodnim filmskim naslovima potrudila dočarati čaroliju Božića pa tako na sam Badnjak, u 22.45 sati gledatelje očekuje dirljiva komedija "Instant obitelj", u kojoj se bračni par (Mark Wahlberg i Rose Byrne) nađe u nevolji kada postanu skrbnici, ni manje ni više nego – troje djece.

Osim ovog filma na Badnjak na Novoj TV možete pogledati i romantičnu dramu "Božić pod zvijezdama" te "Razum, osjećaji i snjegovići". Blagdanske minute ovog Božića na Novoj su rezervirane za film "Božićni dar s neba", dok nas na Doma TV-u također očekuju filmski naslovi blagdanske tematike poput intrigantne drame "Duh Božića" te obiteljske komedije "Božić vragolastog Denisa". Hrvatska radio-televizija i za ove je božićne blagdane pripremila prigodan i atraktivan zabavni, filmski i serijski program za svoje gledatelje svih dobnih skupina.

VEZANI ČLANCI

Prvi program na Badnjak, u terminu od 12.30 sati prikazuje dokumentarni film "Velika obitelj" Ljiljane Bunjevac Filipović. Nakon središnjeg Dnevnika na rasporedu je božićna čestitka nadbiskupa zagrebačkog Dražena Kutleše pa slijedi blagdanski serijal Hrvatske televizije "Božić velikih želja" s početkom u 20.10 sati. Ovogodišnji se sastoji od tri emisije koje će se emitirati na Badnjak, Božić i Štefanje. Tri različita voditeljska para i sjajni gosti – javnosti znani i neznani – koji će svojim pričama razveseliti, nasmijati, ganuti i nadahnuti gledatelje. Poslije polnoćke, u terminu od 1.35 sati, slijedi posebno izdanje serije "Izabrani", priče o rođenju Isusa Krista iz perspektive Marije i Josipa, a nakon toga prikazuje se filmski klasik "Čudo u 34. ulici".

Na Božić na HRT-u 1 u 13 sati prikazuje se hvaljeni dokumentarac "Sveta zemlja Isusovim stopama" urednice Antonije Hrvatin Roth, koja nas vodi u Svetu Zemlju: od Galileje, preko Samarije, do Judeje; od Nazareta i Galilejskog jezera. Na Božić ćemo na Prvom programu u 16.50 sati gledati i specijalnu božićnu emisiju "Kod nas doma" u trajanju od 25 minuta s umjetnikom i aranžerom Sašom Šekoranjom u glavnoj ulozi iz njegove prekrasne kuće u Istri. U 17.25 na rasporedu je božićna "A strana", dok u 20.15 slijedi druga emisija serijala "Božić velikih želja". U 21.15 na programu je epizoda "Laponija" iz HRT-ova dokumentarnog serijala "Sretni gradovi" Martine Validžić. Na Štefanje se od 20.15 emitira treća emisija serijala "Božić velikih želja". Nakon toga, u 21.15, slijedi koncert "Božić u Ciboni", pa Dnevnik 3 te film "Kako se riješiti Djeda Mraza". Na HRT-u 2 na Badnjak u večernjem terminu od 20.15 na rasporedu je animirani film za djecu "Niko 1" i nakon toga, u 21.40, slijedi film "Petar Pan".

Na Božić na Drugom programu HRT-a od 13.20 prikazuje se dokumentarna serija "Hodočašće veličanstvenim britanskim katedralama", dok u 21.35 slijedi film "Čudesna dadilja". Filmski klasici blagdanskog sadržaja očekuju nas i na RTL-u, gdje se na Badnjak emitira prvi dio "Sam u kući", a nakon toga na programu je jedna od najljepših romantičnih komedija "Zapravo ljubav". Na Blagdan sv. Stjepana, u večernjem terminu zabavit će nas Rowan Atkinson u filmu "Johnny English: Ponovno na zadatku".

Na Božić, u večernjem terminu, prvi put na RTL-ovim kanalima, gledatelje očekuje "Kralj lavova". Božić zatvara film "Ljubav i praznici", romantična božićna komedija Nancy Meyers. Laudato TV donosi poseban program u kojemu se ističe božićni specijal "Božić u obitelji" koji vode Zrinka Glavaš i Josip Bartulić. Gledatelji će moći biti uz izravne prijenose iz Vatikana: polnoćku iz Bazilike sv. Petra koju na Badnjak služi papa Franjo u 19.30 sati, Urbi et Orbi s Trga sv. Petra u podne na Božić i svetu misu 1. siječnja na svetkovinu Marije Bogorodice u 10 sati. Božićna izdanja imaju kulinarska emisija "Svi za stol", u kojoj gostuju sestre Husar, i glazbena emisija "Nota bene", gdje je gost Miroslav Škoro. Gledatelji će moći premijerno pogledati dokumentarne filmove "Lovac na čudesa" o Asizu i "Kibeho: Slušajte, dječice!" o ukazanju u Ruandi. 

VIDEO Đoković posvetio posebnu objavu supruzi: Bila je najbolja majka našoj djeci dok sam stvarao povijest

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije