Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prevarili su je?

Istraga BBC-ja zbog intervjua koji je Diana dala prije 25 godina: Pokazani su joj lažni dokumenti

Foto: PA/Pixsell
1/6
15.11.2020.
u 08:00

Voditelj Martin Bashir pokazao je Diani dokumente koji dokazuju kako je osoblje kraljevske obitelji medijima prodavalo informacije o njoj, a te dokumente je Bashir krivotvorio.

Na BBC-u se trenutno provodi velika istraga zbog intervjua koji je pokojna princeza Diana prije 25 godina dala Martinu Bashiru. On je princezu uspio nagovoriti da u intervju priča o svom braku s princom Charlesom i ona je tada prvi put ispričala svoju stranu priče o njihovom braku.

Sada se doznalo kako je 57-godišnji Bashir navodno lagao i poslužio se nekim prevarama kako bi princezu nagovorio na intervju. Naime, pokazao je princezi dokumente koji su potvrdili kako su neki članovi osoblja kraljevske obitelji prodavali informacije medijima te je imao dokaze poput bankovnih računa tih osoba koje su dokazivale da su dobili popriličnu svotu novaca za prodaju informacija. Princeza je pristala dati intervju i uzdrmala je kraljevsku obitelj a pogotovo kraljicu Elizabetu koja je nakon njezinih izjava o odnosu princa Charlesa i Camille Parker tražila od Diane i Charlesa da i službeno predaju papire za razvod braka. BBC je pokrenuo istragu protiv Bashira i grafičkog dizajnera Matta Wiesslera koji je na Bashirov zahtjev napravio lažne bankovne izvode koji su pokazani princezi u intervju.

Prva istraga pokrenuta je ubrzo nakon objave intervju i tada je sva krivnja spala na Wiesslerova leđa i on je rekao kako nije imao pojma da će te dokumente voditelj koristiti u intervju. Sada je opet pokrenuta istraga kojom se pokušava utvrditi što se točno dogodilo ali rezultat istrage neće biti skoro gotov jer je Bashir u bolnici zbog problema sa srcem, a oporavak mu je otežan je je bio zaražen i koronom. Princeza Diana kasnije se pokajala što je dala intervju jer je princ William zbog toga imao problema u školi i djeca su mu se rugala i bio je jako ljut na majku.

Ključne riječi

Komentara 1

SI
sisavac
13:23 16.11.2020.

kako je i nastala, tako će se i raspasti, propasti, i ova kraljevska obitelj. diana je obična građanka. koju su britanski mediji, ciljano i u suradnji sa dvorom, eksploatirali, jer obitelj baš nije dobro stajala u javnosti, britanija tonula u siromaštvo, i svaki peni koji je kraljevska obitelj potrošila je bio previše. kao i monaco, jednim vjenčanjem, stvaranjem privida neke eksluzive, dizali naciju, umjetno, al umjetno ne traje dugo, treba interes održavati. pa se iz jedne obične cure, čak i malo promiskuitetne, napravilo sveticu. inače, da nije ušla u kraljevsku obitelj, nikad ne bi ni mogla upoznati al fayeda, a kamoli voziti se u mercedesu, parizom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije