Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dojmovi s putovanja

Ella Dvornik u Maroku: Interneta nema nigdje, platite lokalnog vodiča

Ella Dvornik
Foto: Privatni album
1/2
27.01.2017.
u 08:32

Blogerica je od londonske zime pobjegla u marokansko proljeće, uživala u cjenkanju i starim ulicama na kojima se osjeća kao na drugom planetu

Od londonske hladnoće blogerica Ella Dvornik pobjegla je u Marrakech, gdje je uživala u proljeću.

- Oduševili su me kultura i povijest. Zanimljiva je tržnica Souk, gdje su se začini šarenili već na početku ulice. Medina, stari dio grada, ima svoju dušu. Hodajući tim ulicama, osjećate se kao da ste na drugom planetu”, opisala je Ella za Story dojmove iz Maroka te dodala kako se najviše od svega voljela cjenkati. Svidjela joj se i hrana jer je, kaže, poprilično slična našoj, a opet različita. “Najljepši je osjećaj kada želiš nečega još, a ja se Marrakecha zaželim svaki dan kad vidim fotografije”, zaključila je podijelivši i nekoliko savjeta onima koji namjeravaju posjetiti tu zemlju:

Za dobar provod - 150 eura dnevno

- U Marrakechu se koristi marokanski dirham. Možete ga kupiti i prodati isključivo u Maroku, a 10 eura iznosi 1000 MAD-a. Ako planirate fino jesti, piti i kupovati, računajte da ćete potrošiti oko 150 eura po danu. Ako se odlučite za lokalnu ponudu, možete i manje potrošiti”, kaže te dodaje kako su na meniju uglavnom jela pripremljena kuhanjem na poseban način, tzv. tagine.

- Čajevi čine velik dio marokanske kulture, kao i aromatična ulja i začini. Samo pazite da ne prijeđete 200 ml ako putujete samo s ručnom prtljagom. Svakako kupite arganovo ulje ili šafran”, savjetuje Ella objašnjavajući kako je grad najbolje upoznati s vodičem.

- Hvala Bogu da smo ga imali. Interneta nema nigdje pa se teško snalaziti. Lokalci najbolje poznaju svoj grad, nemojte da vam bude žao platiti jer ćete vidjeti i doživjeti puno više.

>>Ella Dvornik priznala: Oteli su me u Tajvanu i bila sam u vezi u kojoj me dečko fizički zlostavljao

Ključne riječi

Komentara 10

CA
campa
09:06 27.01.2017.

Hrabra cura u prošlom javljanju je bila kod zubara i objašnjavala svoje velike oči a sada se javlja iz Maroka gdje nas obavještava kako se zove tržnica te o mjenjanju novaca i stanju interneta.Jako važna izvješća za narod.

ER
Erick
08:53 27.01.2017.

Putujuci reporter za Vecernji, ocito netko joj mora dati malo reklame pa je tu taj "valjani" Vecernji.

SO
Sos
08:46 27.01.2017.

Kurvetina sponzorusa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije