Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Masterchef

Igor Mešin: U mojoj kući ja uvijek kuham, a žena pere suđe

igor mešin
Nova TV
02.09.2012.
u 09:00

Voditelj druge sezone reality showa MasterChef otkriva što misli o žiriju emisije, zašto voli dalmatinsku pašticadu, ali ne i morsku ribu te koji majčin recept najbolje spravlja

Volim kuhati, ali ne volim prati posuđe. Taj posao ostavljam supruzi koja, nakon što pojede moju slasnu pašticadu, s veseljem počisti nered koji sam napravio – našalio se glumac Igor Mešin, voditelj reality showa MasterChef. Strog i pravičan, smiren i vrckast, u drugoj sezoni kulinarskog natjecanja budućim će kuharima “vedriti i oblačiti” u društvu strogog žirija: Radovana Marčića, Mate Jankovića i Dina Galvagna.

– Radovan je pun duha, a opet jedan ozbiljan čovjek. Iza njega je puno isprobanih jela i viđenih mjesta. Mate je strog i pravedan, veliki veseljak. A Dino kuharski posao doživljava kao misiju i strašno je ozbiljan u tome – iznio je 45-godišnjak impresije o kolegama s kojima će ove jeseni “dijeliti tanjur”. Za svakog od njih, kaže, vezao se na poseban način, a ista je stvar s kandidatima. S njima je živio, s njima će, kaže, i plakati kad budu napuštali emisiju.

– Vežeš se za ljude, nije to lako... – kazao je Mešin s tugom u glasu. No, kako kažu naši stari, hrana je najbolji lijek i utjeha pa je i Mešin u njoj pronašao spas od “MasterChef depresije”.

– Isprobao sam razna jela i naučio mnoge stvari, a najveće mi je osvježenje tjestenina koju sam naučio raditi po Dinovu receptu. Toliko sam mu dosađivao zbog tog recepta da je dobio sijede. Ali čini mi se da sam ga svladao jer su moji doma oduševljeni pastom – pohvalio se amaterski kuhar čiji su dosadašnji specijaliteti bili dalmatinska pašticada i kremšnite.

– Pašticadu volim jesti pa je i kuham – kaže. A u čemu je tajna slasnih kremšnita za koje njegovi prijatelji tvrde da su bolje i od samoborskih?

– U starom maminom receptu čije sastojke nimalo ne mijenjam. Kako je zapisano, tako se radi! – objašnjava. Igorovim vještinama za štednjakom zadovoljna je i supruga, defektologinja Antonina s kojom je glumac punih 20 godina i s kojom ima trinaestogodišnjeg sina Roka.

– Moj sin radi najbolja jaja na oko koja sam u životu pojeo – ponosno će otac dječaka zbog kojega će uskoro morati svladati još nekoliko životnih lekcija.

– U životnoj je fazi kad je pun života i živahan i kad mu najčešće govorim “ne možeš!” i “ne”. Ali nemojte misliti da sam strog otac, ne smatram se takvim. No da dođe i kaže mi da je počeo pušiti, bilo bi problema – tvrdi Mešin. Sa suprugom i sinom kojima je predan i odan nedavno je u Dalmaciji i Turskoj proveo puna četiri tjedna.

– Turska hrana me oduševila. To je poput bosanskih delicija na nekoj višoj razini. Jeo sam ih dan i noć. Umjesto suvenira, kupio sam si puno zanimljivih začina pa ću i doma vježbati kako se rade sarmice, japrak, janjetina i bosanski lonac na njihov način. To je hrana koja obećava jer vidim da Turci dobro jedu, ali nisu debeli – našalio se.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije