Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrabrost

Ibrica Jusić: Spasio sam grad kao što je Valter Sarajevo

'03.04.2012., Zagreb - Glazbenik i kantautor Ibrica Jusic sa svoja dva kucna ljubimca, psom Bondom i mackom Kiki koja su mu stalna pratnja u zivotu. Photo: Jurica Galoic/PIXSELL '
'Jurica Galoic/PIXSELL'
26.07.2012.
u 10:00

Glazbenik je spriječio lopove u krađi zastave Dubrovačkih ljetnih igara. Dvojicu Britanaca uočio je šetajući gradom te ih je, zbog njihova sumnjivog ponašanja pratio, lovio, a na kraju i "uhitio"

Ibrica Jusić i njegov belgijski ovčar Bond u noći na utorak uhvatili su kradljivca zastave Dubrovačkih ljetnih igara.

– Šetali smo prema staroj gradskoj jezgri kad su se pred nama stvorila dvojica pijanih mulaca. Ponašali su se čudno – spoticali su se i stalno se osvrtali prema nama pa su privukli moju pozornost. Jedan od njih pod rukom je imao crveno-bijelu svilenu tkaninu. Sličila je zastavi igara, koje su simbol mojega grada pa sam krenuo za njima vidjeti što smjeraju – prepričava pjevač. Vidjevši da ih netko slijedi, mladići za koje je policija poslije ustanovila da su britanski građani, ubrzali su i krenuli prema gradskoj luci.

– Razdvojili su se, ali ja sam slijedio onoga sa svilom pod rukom. Nešto dalje, "prtljagu" je odložio u kartonsku kutiju na cesti i potrčao. Trčao sam za njim i u staroj ga luci zaustavio – govori 67-godišnjak. Mladog buntovnika držao je do dolaska policije.

– Kad mi je policija potvrdila da su u kutiji zaista pronašli zastavu, ozario sam se od sreće. Ispunio sam građansku dužnost i obranio sam Dubrovnik kao što je Valter Sarajevo – našalio se Ibrica Jusić čiju su domoljubnu gestu pohvalili svi sugrađani, ali – kaže – ne i organizatori Igara čiji je vrijedni simbol spasio.

– Da sam znao, ne bih je vratio, nego bih si od zastave sašio košulje – kazao je.

Komentara 1

DR
drugTitoforever
13:34 26.07.2012.

Dubrovacki Batmen

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije