Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mia Dimšić

Hrvatska pjevačica dobila 10.000 eura za sufinanciranje albuma na engleskom jeziku

Foto: Antonio Tatar
1/43
30.01.2024.
u 18:04

Domaća glazbenica dobila je financijsku pomoć za svoj album na engleskom jeziku naziva Monologue.

Mia Dimšić dobila je potporu na natječaju "International" Hrvatskog društva skladatelja za svoj album Monologue. Natječaj je bio otvoren od 4. prosinca 2023. do 22. prosinca 2023. i u propisanom roku pristiglo je 5 prijava od kojih jedan prijavitelj nije zadovoljio same uvjete Natječaja, stoji na njihovoj web stranici. Iz HDS-a su naveli kako su kriteriji koji su uzimani za vrednovanje bili: profesionalnost i vjerodostojnost projekta vezano za međunarodni i globalni kontekst, umjetnički doseg, organizacijsko i financijsko obrazloženje predloženog projekta te dosadašnji dosezi, ugled i značaj kao i realna prezentacija i plasman projekta na međunarodnoj glazbenoj sceni i tržištu.

U priopćenju dodaju kako je svrha ovog natječaja podupiranje aktivnosti hrvatskih autora s ciljem povećanja konkurentnosti glazbenih djela i produkcije domaćih autora u međunarodnom kontekstu pa se tako ova potpora odnosi na projekt koji je predstavljen kao zaokružena cjelina, a ne samo kao ideja projekta, te iz koje je vidljiv realan plasman sadržaja projekta na široj globalnoj sceni.
Stručno povjerenstvo činili su Danijela (Lela) Kaplowitz, Tomislav Mrduljaš i Tibor Szirovicza koji su i odabrali projekt Mije Dimšić za njen prvi engleski album kojeg će Hrvatsko društvo skladatelja financijski podržati u iznosu od 10.000 eura za europsku i svjetsku promociju cijelog projekta.

VEZANI ČLANCI:

 

- Cilj projekta je predstavljanje albuma i cijelog autorskog tima na međunarodnoj glazbenoj sceni te pozicioniranje Mijinih pjesama na svim dostupnim playlistama glazbenih streaming servisa, posebno za svako tržište (u početku najviše na europskom tržištu), kao i na predstavljanju Mije na glazbenim portalima, magazinima, TV i radio gostovanjima, klupskim nastupima i nastupima na glazbenim i Showcase festivalima u razdoblju proljeća, ljeta i jeseni 2024. - navode.
Na albumu Monologue nalazi se 11 skladbi, među kojima je i Guilty Pleasure s kojom je Mia predstavljala Hrvatsku na Eurosongu 2022. u Turinu. - Tim iskorakom na europsko, a time i globalno tržište, Mia i njen tim su postavili temelje za daljnje promoviranje na primarno europskom tržištu, a zatim i predstavljanje na globalnoj glazbenoj sceni, tvrde u priopćenju.
Naveli su kako iz dostavljenih materijala vidljivi su dokazi visokog broja pregleda Mijinih pjesma na vodećim glazbenim servisima iz većinom europskih država kao i da su ostvareni međunarodni kontakti i jasna vizija i plan za ostvarenje ciljeva te proširenja karijere domaće glazbenice.

 

- Stručno povjerenstvo je iz priložene kompletne i detaljno razrađene dokumentacije utvrdilo da je prijavitelj projekta s obzirom na ostale pristigle prijave dokazao da je više od 50% troškova već uloženo u samu realizaciju projekta iz drugih izvora financiranja kako je i propisano u članku VII. Natječaja. Stručno povjerenstvo je također mišljenja da će predlagatelju i nositelju projekta u krajnjim rezultatima predloženog projekta puno značiti financijska i medijska podrška strukovne udruge kao što je Hrvatsko društvo skladatelja s kojom će moći istupiti prema inozemnim i drugim partnerima u svrhu promocije projekta na međunarodnoj glazbenoj sceni - zaključuju iz HDS-a.

VIDEO: Iskrena Franka Batelić: Kakav šamar realnosti je stigao kad sam rodila!


 

Ključne riječi

Komentara 1

ME
MehutoGonzales
20:24 30.01.2024.

Jadni Engezi.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije