Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
eurovizija

Hrvatska je drugi favorit za osvajanje Eurosonga 2024., kladionice gore nakon pobjede Baby Lasagne!

Zagreb: Baby Lasagna je ovogodišnji pobjednik Dore i predstavljat će Hrvatsku na Eurosongu
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/22
26.02.2024.
u 08:11

Poredak na kladionicama nije uvijek garancija za plasman, ali prošle je godine visoko kotirao i Let 3 koji je na kraju završio na 13. mjestu uz pomoć televotinga, tj, glasova publike, a plasiranje u finale bio je već veliki uspjeh za Hrvatsku u posljednjih nekoliko godina.

''Hvala svima! Dao sam sve od sebe!'' u nevjerici je nakon premoćne pobjede na Dori 2024., govorio Baby Lasagna koji će nas sa zaraznim ''Rim Tim Tagi Dim'' ritmom predstavljati na Euroviziji u Švedskoj. ''Samo mi je bilo važno da damo sve od sebe i da mogu kasnije navečer zaspati jer znam da sam dao sve od sebe", dodao je skromno. Nakon što je proglašen pobjednikom, Hrvatska je skočila na kladionicama i sada smo na drugom mjestu. Poredak na kladionicama nije uvijek garancija za plasman, ali prošle godine visoko je kotirao i Let 3 koji je na kraju završio na 13. mjestu uz pomoć televotinga, tj, glasova publike, a plasiranje u finale bio je već veliki uspjeh za Hrvatsku u posljednjih nekoliko godina. 

Foto: Screenshot

Nakon njegova nastupa i "mama Dore" Ksenija Urličić otkrila nam je svoje dojmove. Ksenija je istaknula da su nastupili bili zanimljivi, a najviše su joj se svidjeli grupa Pavel, Eugen i Boris Štok. I Let 3 joj je bio dobar. 

– Da nije bilo Baby Lasagne, vjerujem da bi i oni uspjeli – dodala je, pa se osvrnula na "Rim Tim Tagi Dim" i šanse na Euroviziji.

– Baby Lasagna, ako ide u smjeru šokantnog nastupa, onda su nam velike šanse – rekla je pa dodala:

– Imamo velike šanse za prvih pet, a možda i za pobjedu – istaknula je te dodala da je večeras čula samo "možda dvije" lošije pjesme, kao i da je produkcija bila odlična.

VEZANI ČLANCI:

– Sjajni voditelji, produkcija, genijalni režiser. Duga večer koja je proletjela u trenu – zaključila je Urličić. 

Podsjetimo, ova, jubilarna 25. Dora, odvila se kroz tri večeri: dvije polufinalne i finalne. U četvrtak i petak  nastupilo je po 12 natjecatelja, a njih osmero prošlo je u finale. U finalu je nastupilo 16 kandidata, a to su bili: Natalie Balmix i "Dijamanti", Mario Battifiaca feat. Robert Ferlin i "Vodu piti trizan biti", Lana Mandarić i More, Boris Štok i Can We Talk, Stefany i "Sretnih dana dat' će Bog", Pavel i "Do Mjeseca", Saša Lozar i "Ne plačem zbog nje", Lara Demarin i "Ne vjerujem ti", Let 3 i "Baba Roga", Alen Đuras i "A Tamburitza Lullaby", eugen i "tišine", Vatra i "Slatke suze, gorka ljubav", Damir Kedžo i "Voljena ženo", Baby Lasagna i "Rim Tim Tagi Dim", Marcela i "Gasoline" i Vinko i Lying Eyes.

Zagreb: Baby Lasagna je ovogodišnji pobjednik Dore i predstavljat će Hrvatsku na Eurosongu
1/116

Eurovizija ove se godine održava u švedskom Malmöu, a zakazana je za početak svibnja.

VIDEO Baby Lasagna u suzama: 'Jako je teško posvetiti pjesmu jednoj osobi, ali obitelj je najvažnija...'

 

Komentara 27

SE
Serđo23
09:35 26.02.2024.

Koliko god neki zlobnici B Lasagnu omalovažavali , činjenica je da ove godine Umag i ISTRA imaju još jednu deliciju (Muzičku ) koju mlada neštedljiva populacija traži !

MK
MKinkognito60
09:32 26.02.2024.

Na žalost, netko plaćen za praćenje trenda između ostalog i za euroviziju uporno ignorira trend. Dora je bila zamišljena u drugačijem formatu. Eurovizija ne traži dubokoumnu umjetnost pa čak ni nešto što bi bio hit duže od 15 dana, mora biti nešto univerzalno zabavno ali naši vrli stručnjaci biraju po svom ukusu, kao da su urednici svojih emisija sa ciljanom publikom i nije ih briga za druge. Zanimljivo je kako su produkcija ili (I) reagirali na pobjedu njihove rezerve, nisu htijeli pokazati konačni poredak na ljestvici ono pobjednik na vrhu. To je izgledalo kao ljutnja, razočaranje i ljubomora. Zašto se jedan festival pretvorio u izbor pjesme za euroviziju neka bude jednostavno izbor pjesme za euroviziju.

Avatar Aristarh
Aristarh
10:13 26.02.2024.

HRT su osvojili tatini sinovi i kćeri. Ovaj Lasange je odličan izbor za Doru. HRT ga je marginizirao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije