Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JOŠ JEDNA U NIZU

HRT-ova novinarka žrtva prijevare, angažirat će odvjetnika i pokrenuti istragu

Foto: HRT
1/3
10.09.2020.
u 18:29

HRT-ova novinarka i urednica Sanja Kocijančić Petričević još je jedna u nizu čiji su lik i dijelo lažno iskoristili za promidžbu proizvoda na internetu.

Novinarka i urednica HRT-a Sanja Kocijančić Petričević najnovija je žrtva internetske prevare - lažnog intervjua i komentara o lijeku Parazitol iza koje stoji zasad nepoznati naručitelj koji je novinarkino ime i lik iskoristio za promoviranje lijeka koji navodno zadaje "snažan udarac parazitima".

"Ne samo da su se poslužili mojim imenom u formi intervjua, istovremeno svjedočim o uspješnoj terapiji koju će podržati Vladin program, već i sudjelujem u komentarima nakon famoznog članka. Taj lažni intervju s kompletnim sadržajem, sve je ono što ja nisam i što ne zastupam - ni profesionalno niti privatno", ističe novinarka.

Napominje i da će u ovom slučaju cyber kriminala angažirati odvjetnika i pokrenuti privatnu istragu o naručitelju, a upozorava i na potrebu institucionalne zaštite integriteta pojedinaca.

17.10.2018., Zagreb - U studiju Anton Marti u zgradi Hrvatske radio-televizije odrzana je, 83. po redu, modna revija zagrebackih obrtnika Zlatna igla. Sanja Kocijancic Petricevic, Katja Kusec, Tihana Harapin Zalepugin, Stephan Lupino Photo: Jurica Galoic/PIXSELL
Foto: Patrik Macek/Jurica Galoic/PIXSELL

"Zgrožena sam sistemima prijevare, znam da nisam ni prva niti jedina, nažalost ni posljednja, ali uvijek ističem kako je prijevara vezana za ljudsko zdravlje najveća. Više od sebe, puno više, žao mi je ionako naših osiromašenih ljudi koji naivno plaćaju velike iznose, a mogu, još gore od svega, uništiti svoje zdravlje, s lažnim i tko zna kakvim lijekovima", ističe.

Sanja Kocijančić Petričević renomirana je urednica i novinarka koja godinama prati medicinu u Znanstvenom programu HRT-a, dobitnica je priznanja Hrvatskog liječničkog zbora za doprinos hrvatskom liječništvu 2018., a kao voditeljica, istraživačka novinarka i urednica pokrenula je brojne emisije koje sustavno prate zdravstveno i medicinsko područje.

Podsjetimo, Ninu Badrić početkom godine jedan je brend tableta za mršavljenje u promidžbi koristio njezin lik, tvrdeći kako je zbog njih izgubila 19 kilograma. HRT-ov voditelj Davor Meštrović upozorio je kako je netko njegov lik koristio na lijeku za dijabetes. 

-  Nikad nisam bolovao od dijabetesa. Nikad nisam koristio ovaj lijek. Nikad nisam dao ovaj intervju. Ne kupujte sumnjive lijekove preko interneta. Posavjetujte se sa svojim liječnikom. Ova reklama je laž - napisao je voditelj.


 

 

Komentara 2

MA
maximinimax
19:32 10.09.2020.

Jer plaćaju oglase. Po tome bi trebali kazniti naše vrle političare zbog obećanja pogotovo pred izbore

IL
ilicak
19:02 10.09.2020.

zašto takve kriminalce ne kaznite po 50 godina strogog zatvora.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije