Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSTALI NEPOPISANI

HRT-ov voditelj prozvao popisivače: 'Postojite li vi zaista, kod mojih roditelja niste bili'

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/5
15.11.2021.
u 12:01

"Po onaj kontrolni broj, za koji nitko ne zna čemu služi, nitko nije došao. Supruga radi od doma od početka korone. Ali nije čula zvono. Ni jednom od tri puta koliko su navodno popisivači dolazili. Nas je, istina, malo teže naći. Zgrada je s dva ulaza pa se pomiješaju ulazni brojevi. No dostavljači hrane ipak se nekako snađu. Popisivači izgleda ne", napisao je Golubić.

Ognjen Golubić, voditelj HRT-ove emisije "Dobro jutro, Hrvatska", na Facebooku je prozvao popisivače jer nitko od njih nije posjetio njegove roditelje u Slavonskom Brodu tijekom popisa stanovništva, niti su došli po šifru samopopisivanja kod njega u Zagreb.

– Moje roditelje prvi put u životu nitko nije došao popisati. Žive u središtu Slavonskog Broda. U kući na središnjem gradskom trgu. Ne možete fulati. Velika je to secesijska palača na adresi Starčevićeva 1. Inače su ulice s imenom oca domovine nekako u središtima svih naših gradova. Otac Mile Golubić je invalid HRVi tako da je stalno kod kuće i nije moguće da je prečuo tri dolaska popisivača, koliko su puta navodno trebali doći ako slučajno nikoga ne zateknu kod kuće. A i mama Ankica doma je često. U mirovini je i, istina, zna prošetati pa ona možda i nije čula zvono kad je išla do dućana. Ja ih nisam elektronski samopopisao jer su željeli da dođe netko vaš. No osobno sam popisao svoju zagrebačku obitelj – napisao je Golubić i dodao kako nitko nije došao po šifru, premda mu supruga radi od doma.

"Po onaj kontrolni broj, za koji nitko ne zna čemu služi, nitko nije došao. Supruga radi od doma od početka korone. Ali nije čula zvono. Ni jednom od tri puta koliko su navodno popisivači dolazili. Nas je, istina, malo teže naći. Zgrada je s dva ulaza pa se pomiješaju ulazni brojevi. No dostavljači hrane ipak se nekako snađu. Popisivači izgleda ne. Zatekli smo samo obavijest na vratima stambene zgrade. Na kojoj je pisalo da će netko doći. A nije. Bio je tu i neki broj telefona. Koji sam zvao. Ali šipak. Na njega se nitko nije javljao. Na kraju vam ipak hvala na trudu jer popis je završen, a trebalo je ipak sve nas hrvatske građane popisati. Neka vide da nas ima. Ili nema. Ako nismo popisani. Nego, može ipak pitanje za kraj? Postojite li vi ili da ne pretjerujem sa željama. Možda je uistinu dosta što vjerujem u Djeda Mraza", zaključio je Ognjen Golubić. 

Kandidati showa ''Život na vagi'', Alen Španiček i Mirna Posavec: ''Prvi tjedni bili su najgori''

 

 

Ključne riječi

Komentara 20

PI
Petar_Ivić
12:36 15.11.2021.

nisu jedini ostali nepopisani, i ja sam čuo nekooliko slučajeva, neke nekretnine nitko nije obišao, a kod nas nisu ni došli po potvrdni kod. Popis je odrađen ofrlje, nepotpuno i šlampavo

DA
damascus
12:38 15.11.2021.

Ovo je svakako zabrinjavajuće, jer se mučkalo, negdje u režiji popisivača a negdje politike, kao vukovarsko - srijemskoj županiji i šibensko -kninskoj.

KO
komentant
17:11 15.11.2021.

Pa unaprijed se znalo da će popis biti šlamperaj, razni su interesi ukljućeni. I još jedna napomena : nikad popis nije toliko dugo trajao. Zamislite , digitalno doba a popis traje duže nego ikad.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije