Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nakon dva desetljeća

Houra uoči koncerta u Beogradu: Naše pjesme ne provociraju Srbe

jasenko houra
Davor Javorovic/PIXSELL
30.10.2012.
u 20:20

Upitan da li smatra da pojedine pjesme neko u Srbiji može shvatiti kao provokaciju, Houra je kazao da uvijek postoje oni koji to tako shvaćaju, ali da nigdje više nema te percepcije.

Jasenko Houra, frontmen sastava "Prljavo kazalište", koji će nakon više od dva desetljeća održati koncert u Beogradu, u intervjuu za Blic kaže da nema tremu jer zna da je bend odlično uigran, te priznaje da je teško odabrati pjesme za nastup u Areni s obzirom na 14 objavljenih albuma.

Upitan da li smatra da pojedine pjesme neko u Srbiji može shvatiti kao provokaciju, Houra je kazao da uvijek postoje oni koji to tako shvaćaju, ali da nigdje više nema te percepcije, ni u Makedoniji, Bosni, Sloveniji.

- Mislim da ta priča više ne drži vodu. Što bi sad netko trebao doživljavti kao provokaciju ako na koncert dođe Bruce Springsteen i zapjeva "Born in the USA". Gdje je tu problem? Svatko ima svoju državu i svoje pjesme i stvari o kojima govori, "Kazalište" je dio jedne kulturološke scene, ali naravno da poštujemo sve države koje danas postoje. Sve je u redu. Ruka ruci - kazao je Jajo.

Za nekadašnje navode o uskom vezivanju za vlast u Hrvatskoj Houra je napomenuo kako ima samo jednu godinu radnog staža i nema status umjetnika u Hrvatskoj.

- Ako me toliko vežu za elitu, valjda bih imao bar dvije godine staža. Ne pripadam nikome, nikada. Bavim se javnim poslom pa me javno i gule, to je jasno. Nisam nikada odgovarao na to jer mislim da je suludo. Ja sam samotnjak, imam svoj ​​život, svoj ​​bend...

Houra se prisjetio i koncerta s Bijelim dugmetom u Beogradu.

- Zbog toga sam pao razred i jako se dobro sjećam tog nastupa 1979, ali nije mi žao, to je stvarno bio veličanstven koncert.

>>Prljavci rasplesali Dubravu: Sjajno je opet svirati u svom kvartu

Komentara 64

VO
vordag
22:12 30.10.2012.

Sjećam se kad je izašla "Pjesma mojoj majci" ili kako je svi znamo "Ruža hrvatska". To je bila jedna od prvih budnica, i to zbog jednog jedinog stiha koji spominje riječ "hrvatska". I šta su ljudi radili. Na crnu majicucu bi stavili natpis RUŽA HRVATSKA, i to na leđa. To je bio krajnje odvažan bunt, ...

VO
vordag
22:24 30.10.2012.

@Liburnik kaže: malo nas je al smo gov..na Najlakše je popljuvat sve, pa i sebe. Moj prijedlog, ajmo manje pljuvat, a više radit na sebi, ...

Avatar MK
MK
14:06 31.10.2012.

...Jasminko "pa tko vas Bre zavadi"?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije