Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVO U KINIMA

Hotel Transilvanija 3D: Zaljubljena kći izluđuje Drakulu

HOTEL (1)
Foto: Hotel Transilvanija
1/7
04.11.2012.
u 12:00

U Genndyjevoj priči Drakula nije samo princ tame, on je i brižan roditelj svojoj kćeri Mavis. Kako bi je odvratio od nauma da krene u istraživanje vanjskog svijeta, izmišlja joj razne priče o opasnostima koje vladaju izvan zidina dvorca.

Redatelj Genndy Tartakovsky skoro je odustao od realizacije animiranog filma “Hotel Transilvanija” kad je shvatio kako je studijska animacija puno složenija od televizijske. Srećom, na kraju je pristao na kompromise i odradio posao. Taj se potez pokazao kao pun pogodak jer je film o Drakulinu raskošnom dvorcu s 5 zvjezdica, u kojem sva čudovišta i njihove obitelji mogu mirno živjeti slobodni od doticaja s ljudskim svijetom, u samo tri dana prikazivanja zaradio 45 milijuna dolara.

U Genndyjevoj priči Drakula nije samo princ tame, on je i brižan roditelj svojoj kćeri Mavis, čiji pustolovni duh teško obuzdaje. Kako bi je odvratio od nauma da krene u istraživanje vanjskog svijeta, izmišlja joj razne priče o opasnostima koje vladaju izvan zidina dvorca. Uz Drakulu i 118-godišnju tinejdžericu Mavis dio ove neobične obitelji su i Frankenstein i njegova supruga Eunice, Mumija, Nevidljivi čovjek te čopor vukodlaka. Uobičajeni dnevni ritam hotela promijenit će dolazak 21-godišnjeg Jonathana koji putuje svijetom te je slučajno nabasao na hotel u kojem živi i radi ova neobična družina. Mavis će uskoro pokazati simpatije prema Jonathanu, što se nimalo neće svidjeti strogom ocu.

– Iako doma imam troje djece kojima u priče volim unijeti neke strašnije detalje, u filmu sam izbjegao elemente horora koji se vezuju uz Drakulu. – objasnio je redatelj. Kreiranju fizičkog izgleda likova posvetio je najviše vremena jer nije htio da budu strašni. – U filmovima uvijek dio krivnje možete svaliti na glumce, ali u animaciji ne pa sam dugo razmišljao i razrađivao izgled likova - htio sam da budu pitomi i simpatični jer ne želim da djeca vrišteći pobjegnu iz kinodvorane – kazao je Genndy Tartakovsky.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije