Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova serija

Halit Ergenç: Sa suprugom idem bračnom terapeutu

halit ergenc
24.08.2012.
u 20:00

Popularni turski glumac kojega ćemo od ponedjeljka gledati u seriji “Sulejman Veličanstveni” govori o propaloj glazbenoj karijeri i ljubomornoj supruzi Bergüzar Korel

Najskuplja turska serija svih vremena “Sulejman Veličanstveni” prati buran život velikog osvajača, njegove vojne podvige i uspjehe, intrige na dvoru i u haremu, uz raskošno dočaranu atmosferu 16. stoljeća i epohu u kojoj je Otomansko Carstvo bilo na vrhuncu moći. Slavnoga sultana ovjekovječio je Halit Ergenç, bez sumnje najpopularniji Turčin na ovim prostorima i ljubimac žena širom Balkana. U intervjuu otkriva kako mu je bilo na snimanju, ali govori i o svom privatnom životu i tračevima koji ga prate.

 Kako komentirate to što brojne pritužbe zbog negativnog predstavljanja čuvenog sultana nisu umanjile popularnost ovog skupog projekta?

 – Drago mi je što je serija pobudila interes za lik i djelo jedne vrlo značajne ličnosti iz naše prošlosti, iako je izazvala i mnogo kontroverzija oko prikazivanja života na turskom dvoru, u haremu, ali i u politici. To smo, iskreno, i očekivali. Mislim da je nemoguće slijepo se voditi povijesnim činjenicama, jer možda su u knjigama zabilježeni neki važni trenuci i bitke, ali tko nam može potvrditi kakav je zaista bio sultan, što se zbivalo u njegovoj glavi i kako se ponašao? To je nemoguće dokazati jer nema istinskih zapisa i dokaza. Tako su u ovom slučaju improvizacije bile čak i poželjne.

 Kako ste se pripremali za snimanje?

 – Snimali smo u savršenoj replici Topkapi palače koja se i danas ponosno nalazi u Istanbulu, koja je bila administrativni centar Otomanskog Carstva gotovo četiri stoljeća. Pripreme su trajale godinu i pol dana, a imali smo čak dvanaest različitih scena u palači kako bi se na najbolji način dočarala naša kultura iz tog vremena. U ovaj je projekt uloženo mnogo truda i novca i iskreno se nadam da, zahvaljujući autentičnim i raskošnim scenama, gledatelje sa svakom novom epizodom uspijevamo ubaciti u svojevrsni vremeplov i vratiti u tu epohu. Radimo šest dana u tjednu, a snimanja su zaista naporna jer traju po 13-14 sati na dan.

 Vaša brada postala je zaštitni znak serije, raste sa svakom epizodom. Hoćete li je puštati i dalje tijekom snimanja serije?

 – Da, brada raste sa svakom novom epizodom. U prvoj sezoni imao sam kraću bradu jer sam glumio mladog Sulejmana koji je tek došao na vlast nakon očeve smrti. Redatelj i ja odlučili smo da će Sulejman puštati bradu kako serija bude odmicala. No neću stalno imati dugu bradu, ponekad ću je skratiti i po potrebi je opet puštati. Kako serija bude išla dalje, morat će mijenjati i boju, dodavat će joj se i raznorazni efekti starosti, sijede vlasi… Inače, htjeli su mi zalijepiti lažnu bradu, ali sam inzistirao na tome da puštam svoju. Srećom, turban mi je prekrio glavu na kojoj je sve manje kose.

 Zna se da ste rođeni u Istanbulu i da ste najpoznatiji turski glumac. U vašoj biografiji tajanstveno je jedino djetinjstvo i doba mladosti. Recite nam nešto o svom životu…

 – Osnovno, srednje i visoko obrazovanje stekao sam u Istanbulu. Odlučio sam studirati nakon srednje škole pa sam upisao studij brodogradnje i nautike na Tehničkom sveučilištu. Ali kako sam volio pjevati, brzo sam napustio taj fakultet i prebacio se na Muzičku akademiju, na studij opernog pjevanja, a kasnije na studij za mjuzikl. U međuvremenu sam počeo raditi u kazalištu, sudjelovao sam u predstavama i mjuziklima. Malo sam glumio i u televizijskim serijama jer sam se htio okušati i na televiziji. Zatim sam nakratko otišao u Ameriku, gdje sam također glumio putujući s ansamblom po raznim gradovima. Čim sam se vratio kući, znao sam da se želim izgraditi kao glumac i ozbiljno sam pristupio tom poslu. Od tada moja glumačka karijera kreće uzlaznom putanjom. Bio sam sve bolji i bolji, i tako sam stigao do Sulejmana.

 Studirali ste na Glazbenoj akademiji. Znači, muzikalni ste?

 – Da, zvuči malo čudno, ali ja sam vjerovao da će mi taj studij više ležati. Tri godine nakon studija opere prešao sam na mjuzikl. Taj mi se potez isto učinio logičnim, pogotovo zbog toga što sam počeo dobivati uloge u predstavama u državnom kazalištu, čak i u baletnim predstavama. Bio sam zadovoljan kako mi je dobro išlo. Poslije sam otišao u Ameriku u kojoj sam proveo vrlo teško razdoblje u životu. Imao sam nekoliko problema. Prvo, bio sam vrlo usamljen u nepoznatoj sredini, bez prijatelja. Imao sam 30 godina i, praktički, bio sam prestar za probijanje na glumačku scenu. Bio sam iscrpljen već nakon godine dana takvog života, ali sam izdržao još jednu godinu. Puno sam radio, ali sam na kraju, na svoju sreću, dobio ponudu za povratak kući. Iako mi se ta ponuda na kraju nije realizirala, promijenila mi je život, otvorila mi je nova, drugačija vrata u potpuno novi svijet.

 Izgleda da je serija “1001 noć” označila prekretnicu u vašem životu u svakom pogledu. Uloga bogatog neženje Onura donijela vam je enormnu popularnost u domovini, ali i u balkanskim zemljama…

 – Da, ali mi je donijela i ljubav života. Međutim, naša priča počela je skandalom – Bergüzar je zbog mene ostavila dečka, a ja zbog nje suprugu, što je izazvalo negativne reakcije turskih medija i javnosti. Moram priznati da prije nje uopće nisam bio ambiciozan, nisam čak ni previše mario za posao. A onda su odjednom ponude za nove projekte počele dolaziti sa svih strana. U posljednje vrijeme izabrao sam zaigrati ličnosti koje su ostavile najviše traga u povijesti moje zemlje – Kemala Atatürka i Sulejmana. To je zasad sasvim dovoljno.

 Ljetos se proširila vijest da se nakon tri godine braka rastajete od Bergüzar zato što, navodno, nije mogla podnijeti ljubavne scene koje ste u seriji snimali s kolegicama. Što je prava istina?

– Razumijem da se mediji hrane događajima iz tuđih života, ali ta priča o razvodu bila je potpuna glupost. Jednostavno, ljudi kojima smeta to što smo Bergüzar i ja sretni nisu mogli naći ništa neobično u našem odnosu pa su odlučili proširiti priču da imamo bračne probleme. Istina je da je moja supruga ljubomorna i da joj nije svejedno kad se ljubim s drugim ženama, što je sasvim normalno. Ona je i inače mnogo suzdržanija i zatvorenija od mene, teško prihvaća segmente slave koji nas sve više opterećuju. Zajedno smo posjećivali terapeuta jer Bergüzar smatra da glumcima nije lako održati brak s obzirom na to da njihovi partneri ljubavne scene ne gledaju onako kako to čine gledatelji.

 Vas dvoje imate četverogodišnjeg sina. Želite li još djece?

 – Da, sigurno. Ne želimo da naš Ali odrasta sam. Ipak, još ćemo pričekati s proširivanjem obitelji jer Berguzar već drugu godinu provodi u ljetovalištu Cesme, gdje snima kratki serijal “Beskrajna pjesma”, a i ja sam stalno na putu. Oboje mi veoma nedostaju kad smo razdvojeni. Trudimo se voditi normalan život. Stanujemo u jednom od prvih rezidencijalnih naselja u Istanbulu, u dvokatnici od sto pedeset kvadrata. Ne živimo glamurozno. Važniji nam je kontakt sa susjedima od udobnosti stanovanja.

Komentara 14

NE
neki
21:50 24.08.2012.

@worldwizards gledati ćemo ovu seriju da vidimo kako su srbi bili turski vazali poput kraljevića Marka, a kako je Sulejman umro baš tijekom bitke sa našim Nikolom Šubićem prilikom junačke obrane Sigeta.

SB
sb5
22:56 24.08.2012.

konačno,,,,,ne mogu dočekati,,,,,,,,,,,,,danima ne spavam,,,,,u iščekivanju,,,,,,,,

DU
Deleted user
20:08 24.08.2012.

ahahaaa, i onda kazete da srbi i hrvati nisu jedan isti narod...a gledate turske serije vise nego u srbiji...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije