Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPOJ EKOLOGIJE I GLAZBE

Grše i Vojko V predvode novi festival u Trilju

Split: Vojko V. i Grše obratili se medijima nakon ročišta na sudu
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
1/4
11.07.2023.
u 09:52

Kroz tri dana trajanja, ovaj novi festival posjetiteljima će ponuditi široku lepezu proizvoda, usluga i edukativnih radionica vezanih za ekologiju i eko način življenja - obnovljivi izvori energije, korištenje alternativnog prijevoza, održivi razvoj, prihvaćanje eko normi i edukacija o njihovoj važnosti…samo su dio tema i kategorija koje će ovaj festival obuhvatiti u svom prvom izdanju.

Trilj, cetinski “grad mostova” ovog vikenda postaje domaćin prvog izdanja jedinstvenog događanja posvećenog ekologiji i očuvanju okoliša. Od 14. do 16. srpnja u zelenoj oazi Dalmatinske zagore, nadomak Splita, održat će se Trilj Eko Festival, koji donosi spoj ekologije, održivosti i glazbe.

Kroz tri dana trajanja, ovaj novi festival posjetiteljima će ponuditi široku lepezu proizvoda, usluga i edukativnih radionica vezanih za ekologiju i eko način življenja - obnovljivi izvori energije, korištenje alternativnog prijevoza, održivi razvoj, prihvaćanje eko normi i edukacija o njihovoj važnosti…samo su dio tema i kategorija koje će ovaj festival obuhvatiti u svom prvom izdanju.

S ciljem promicanja eko načina življenja i osvještavanja važnosti brige o okolišu, veliki naglasak stavit će se na čišćenje i recikliranje ambalaže na području održavanja festivala te će se sav otpad reciklirati ili kompostirati, a ne slati na odlagalište. Dio programa bit će posvećen edukaciji, kroz radionice za odrasle i one najmlađe te organizaciju velikog open-air kviza.

Na Trilj Eko festivalu svoju edukativnu radionicu održat će tako Marina Matijević, iz platforme “Ja bolji građanin”, koja će odgovoriti na pitanja kako postati održiviji pojedinac. Radionica će se održati u subotu 15. srpnja u prostorijama Kina Trilj, a ulaz je besplatan.

Svoju posvećenost očuvanju prirode prezentirat će i lokalne ronilačke udruge, koje će u subotu prijepodne organizirati i sudjelovati u akciji čišćenja rijeke Cetine, nakon čega će gostima festivala prezentirati i kratku edukaciju o važnosti odlaganja smeća i otpada. Predavanje će održati dr.sc. Pero Tutman, iz Instituta za oceanografiju i ribarstvo.

VEZANI ČLANCI: 

Udruga Aktivist organizirat će eko Bazar, s ciljem poticanja građana na solidarnost i ponovnu upotrebu predmeta. U glavnom gradskom parku bit će organiziran i eko piknik, sa zalogajima pripremljenim isključivo od lokalnih proizvoda. 

Kroz čitav festival posjetiteljima će biti predstavljena i putujuća izložba “Povratak prirodi - Dinara back to LIFE”, koja će predočiti kako i zašto želimo da Dinara ponovo oživi. Autori fotografija su zaljubljenici u prirodu koji tu žive ili rado posjećuju prostor Dinare, a kroz svoje fotografije donose estetku privlačnost Dinare, kao i dublju poruku o vrijednostima koje ima za nas, zbog čega je treba čuvati. 

Popodnevni sati festivala kroz tri će dana biti obogaćeni i projekcijama filmova, koje će posebno razveseliti one najmlađe, u sklopu kojih će biti prikazan dugometražni crtani filmovi “Čudesna šuma” i “Čarobnjakov šešir” te dokumentarni film “Earth - One amazing day”, o jednodnevnom putovanju Zemlje koje nam otkriva iznimnu moć prirodnog svijeta. Projekcije se održavaju u Kinu Trilj, a ulaz je besplatan uz prethodnu rezervaciju mjesta putem platforme Core Event.

Trilj Eko Festival svojim će posjetiteljima ponuditi i koncertni program u sklopu kojeg će pred triljskom publikom nastupiti ključna urbana imena dalmatinske glazbene scene. Prvog dana festivala, u petak 14. srpnja na pozornicu stižu hip-hop snage - splitski reper Vojko V i ‘domaćin’, triljski reper Grše. U subotu, 15. srpnja, slijedi nastup dubrovačkih rockera Silente i šibenskog benda BluVinil, a svojim koncertom festival će u nedjelju, 16. srpnja kraju privesti splitske ikone Daleka obala. Ulaz na sve koncerte je slobodan, a održavaju se u Gradskom parku.

Način stvaranja pozitivne društvene promjene u okolišu koristeći različite eko proizvode i usluge glavni je cilj Trilj Eko Festivala, što će biti prikazano i na prvom izdanju ovog jedinstvenog festivala koji će bajkoviti dalmatinski gradić pretvoriti u središte eko načina življenja. Organizator festivala je Grad Trilj, u partnerstvu s Turističkom zajednicom grada Trilja.

, što će organizatori festivala, Turistička zajednica Trilj i Grad Trilj, prikazati na prvom izdanju ovog jedinstvenog festivala te ovaj bajkoviti dalmatinski gradić pretvoriti u središte eko načina življenja. 

Ulaz na festival je slobodan, a sve novosti dostupne su na službenim Facebook i Instagram stranicama.

VIDEO: Šerbedžija otkrio nepoznat detalj o hollywoodskoj miljenici Charlize Theron 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije