Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Hollywoodu

Goran Navojec: Svima sam tajio da glumim u "Nemogućoj misiji 4"!

goran navojec
07.01.2012.
u 09:00

– U ugovoru koji sam potpisao ne stoji samo da ne smijem govoriti o sadržaju filma, nego doslovno, i to da do trenutka kad dođe u kina ne smijem reći da sam angažiran, ali niti da nisam angažiran u filmu – rekao je glumac

Sveprisutni glumac Goran Navojec u prošloj je godini ispunio jednu gotovo nemoguću misiju – od čitave domaće javnosti uspio je skriti da je odigrao manju ulogu u megapopularnom četvrtom nastavku filma “Nemoguća misija”, koji već danima ne silazi s prvih mjesta gledanosti u kinima diljem svijeta!

 Nije to, kaže, napravio zbog velike skromnosti ili želje da nas iznenadi, nego jer mu je bilo kakvo govorenje o filmu prije njegove premijere bilo najstrože zabranjeno.

 Ne smije ni zucnuti

 – U ugovoru koji sam potpisao ne stoji samo da ne smijem govoriti o sadržaju filma, nego doslovno, i to da do trenutka kad dođe u kina ne smijem reći da sam angažiran, ali niti da nisam angažiran u filmu. Ali evo, sad je napokon u kinima pa možemo pričati – rekao je.

 U “Nemogućoj misiji: Protokol duh” Goran glumi ruskog zatvorenika, a pojavljuje se u sceni masovnog bijega iz zatvora na samom početku filma.

 Zanimljivo je da su glumce za tu sporednu ulogu tražili na audicijama po Češkoj, Poljskoj i Rusiji, pa se Navojec danas šali da je ispao bolji Rus od pravih Rusa.

 – Ironija u svemu jest što do tada uopće nisam gledao te filmove. Puno su mi draži Spider-man, Batman, Gospodar prstenova ili Zvjezdani ratovi. Ali naravno, kad sam čuo da me zovu na audiciju za Nemoguću misiju, koja je zaista gigantski projekt, to je znatno povećalo moju tremu – priznaje nam Navojec.

 A audicija na kojoj su on i sarajevski glumac Miraj Grbić dobili uloge u Nemogućoj misiji u Sarajevu se održala sasvim slučajno.

 – Casting menadžerica filma držala je radionicu na pretprošlom Sarajevo film festivalu pa je odlučila ujedno pogledati ponudu domaćih glumaca. Agentica Anila Gajević iz sarajevske agencije Zona pozvala me na audiciju i, evo, očito sam im se svidio – prisjeća se.

 Produkcijska mašina

 Prizor bijega snimali su u starom zatvoru 70 kilometara od Praga, a Navojec je i danas fasciniran golemom produkcijskom mašinerijom koju je tamo vidio.

 – Iz naše perspektive to je čista znanstvena fantastika. Nevjerojatan stroj ljudi, tehnike i paralelnih događaja. Mi snimamo na jednom katu, Tom Cruise na drugom... Eto, razlika je u tome što je Tom imao priliku snimati scene i u Dubaiju i na nizu drugih lokacija, a mi smo se zasad okušali samo u Pragu – šali se glumac nadajući se da će ponovno imati priliku sudjelovati u tako velikom projektu.

Komentara 11

DU
Deleted user
13:52 07.01.2012.

mozes mislit,yesi nas zayebo, sto si taijo.inace ko si ti, ja nikad cuo za tebe.i sto si glumio, ko i rade serbedzija, pijanog rusa ili balkanskog lopova

BF
bf35
14:28 07.01.2012.

@worldwizards je prilično teško napisati, za tebe posebno, pa me zanima da li ti je netko oko toga pomagaom s obzirom da ti kao osvjedočeni tukac to nisi sam u stanju napisati :)

KA
Karla
09:57 07.01.2012.

Lijepo! Svaka čast. Goran je dobar glumac i normalan čovjek pa mi je drago da mu se posrećilo s tom ulogom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije