Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽESTOKA KONKURENCIJA

Goran Bogdan ipak nije osvojio europski Oscar, slavio legendarni danski glumac

LMKMEDIA_ANOTHER_ROUND-FILM-LMK110-37
Foto: Supplied by LMK/IPA/PIXSELL/IPA/PIXSELL
1/4
13.12.2020.
u 10:52

U govoru zahvale veliki Mikkelsen rekao je kako nagradu dijeli Mikkelsen je rekao da dijeli ovu nagradu s Bogdanom, Viggom Mortensenom ("Obiteljska priča") i ostalim nominiranima - Bartozsom Bieleniom ("Corpus Christi"), Eliom Germanoom ("Hidden Away") i Lucom Marinellijem ("Martin Eden).

Goran Bogdan ipak nije osvojio europskog Oscara za impresivnu ulogu u filmu "Otac" redatelja Srđana Golubovića. Na dodjeli koja je održana virtualnim putem slavio je poznati danski glumac Mads Mikkelsen, koji je europski Oscar dobio za glavnu mušku ulogu u filmu "Još jedna runda". 

U govoru zahvale veliki Mikkelsen rekao je kako nagradu dijeli s Bogdanom, Viggom Mortensenom ("Obiteljska priča") i ostalim nominiranima - Bartozsom Bieleniom ("Corpus Christi"), Eliom Germanoom ("Hidden Away") i Lucom Marinellijem ("Martin Eden).

Film "Još jedna runda" progflašen je i najboljim filmom u konkurenciji filmova  "Berlin Alexanderplaz" Burhana Qarbanija, "Undine" Christiana Petzolda, "Corpus Christi", "The Painted Bird" Vaclava Marhoula i "Martin Eden" Pietra Marcella.

LMKMEDIA_ANOTHER_ROUND-FILM-LMK110-37
1/7

Da se zaista radi o najboljem europskom filmu protekle godine govori podatak i kako je redatelj filma "Još jedna runda" Thomas Vinterberg osvojio i nagradu za režiju i scenarij. Najbolja glumica je Paula Beer za film "Undine". 

Goran Bogdan nam je i prije dodjele rekao kako je svjestan da su mu šanse za pobjedu male, te kako je i sama nominacija velika stvar.

- Kod mene je bio dominantan isključivo osjećaj sreće. Jer ja sebe po cijele dane učim da budem što objektivniji, racionalniji, da se ne zanosim, da budem razuman, jer tako je lakše živjeti i tjeskobe su manje. Ima dosta varijabli u ovom društvu koje me čine tjeskobnim, a meni je cilj da budem sretan, rekao je Bogdan. 

 

Ključne riječi

Komentara 2

MA
mare0801
20:55 14.12.2020.

Mads Mikkelsen, nema tu nitko šanse!

ZB
Zoki-Bijela
11:51 13.12.2020.

Svasta.. Onakav glumac

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije