Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gastro razgovor

Glumica Natalija Đorđević: Stručnjak sam za sireve, a svaki dan bih mogla jesti škampe

Zagreb: Kazališna glumica Natalija Đorđević
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
1/5
31.01.2023.
u 14:40

Glumica kategorički tvrdi da obožava jesti premda ju je mama većinu života "šopala" ne bi li se dijete malo zaokružilo u obrazima, a prvi okus koji pamti je mrkvica i ta ljubav je vječna.

Glumica s karakterom koja uvijek izdominira, bilo da igra sporednu ili glavnu ulogu u filmu ili predstavi. Natalija Đorđević stvorena je za glumu, publika je jednako obožava i na kazališnim daskama i na filmu, a kako je od samog početka ostavila dojam djevojke iz susjedstava s kojom bismo svi rado popili kavicu, tako volimo svašta doznati o "našoj" Nataliji. Nas je, naravno, zanimalo što jede ova vitka glumica koja, otkad je prvi put kročila na scenu, nije dobila niti grama i gdje je hrana u njezinom životu. Kategorički tvrdi da obožava jesti premda ju je mama većinu života "šopala" ne bi li se dijete malo zaokružilo u obrazima, a prvi okus koji pamti je mrkvica i ta ljubav je vječna. Najviše nam se svidio dio u kojem priznaje da u torbici, uz sve one ženske potrepštine bez kojih ne možemo, Natalija obavezno ima komadiće paškog sira za prigristi na brzinu. Ipak je ona zec u kineskom horoskopu!

Veselo ste pristali na razgovor o hrani. Volite jesti, kuhati, kupovati namirnice...?

Volim jesti, ali nije uvijek bilo tako. Većinu života me mama "šopala" jer nikako postići željenu kilažu. Sada nakon četrdesete se valjda metabolizam usporio. Ali da, veliki sam hedonist pa time i gurman. A učili su me odmalena da je nepristojno odbiti nešto pa nisam ni izbirljiva. Jedem gotovo sve. Jedino u kuhinji ne volim baš provoditi puno vremena. Moja jela su brza i jednostavna. Nedavno sam zbog alergije morala napraviti test intolerancije na hranu koji bih svima preporučila. Otkad sam saznala da ne bih smjela jesti većinu namirnica koje obožavam, sve češće sam u dućanima zdrave hrane, bez glutena i slično.

Ako se ne varam, iz obitelji ste slavonsko-dalmatinskih korijena. Čija je bila zadnja u kuhinji? Jeste li odrasli na čvarcima ili blitvi?

Da zbilja, djed mi je bio iz Makarske, dio rodbine živio je u Slavoniji, i zaista volim oboje. Možda ipak više morske plodove, smokve, iako obožavam kulen, pa hladetinu... Onda, naši zbilja dobri prijatelji živjeli su u Monaku gdje sam pokupila naviku da nakon večere jedem sir, baš sam ekspert za sireve!

Zamolim li vas da se prisjetite prvog okusa u životu, koji bi to bio i pamtite li ga s veseljem?

Mislim da je prvi okus kojeg se sjećam mrkva. Neka kašica od mrkve. Zaljubila sam se u mrkvu i ta ljubav traje do danas. Možda i zato što sam u kineskom horoskopu zec.

Jeste li se kao djevojčica motali oko maminih lonaca ili ste samo dotrčali iz parka na brzi ručak?

Bit ću iskrena, nisam nikada pokazivala pretjerani interes za kuhanje. Mislim da bi bio izgledniji scenarij u kojem Natalija dojuri na ručak na biciklu i rolama. Iako sam imala užasno puno slobodnih aktivnosti, kuhanje nije bilo jedna od njih.

Opće je uvjerenje da se glumci neuredno hrane, kakav je slučaj s vama? Je li doručak svetinja?

Pokušavam se hraniti uredno, ali nekad, zapravo često je nemoguće. Ali bez doručka zbilja nikad ne izlazim. To je većinom smoothie ili zobena kaša i voće. Uglavnom sam po cijeli dan vani pa se zaletim na cezar salatu. Ili omiljenu mi bučnicu u Velvetu. Kad sam na gostovanjima, jedem u restoranu. A često baš i moram jesti zbog posla, npr. na snimanju. Prije par godina snimala sam turistički film s Francuzima. Glumila sam bogatašicu koja dođe u Rijeku. I sad, snimali smo kako doručkujem na terasi. Bilo je nekoliko repeticija, a ja sam između svake pojela doručak. Dok me ljubazno nisu zamolili da prestanem jesti dok ne snimimo haa, haa... Zadnje gostovanje bilo je u Sarajevu i da, baš smo lijepo jeli! Jučer nakon predstave sam oko jedan u noći s frendicom s neviđenim napadom gladi završila u McDonald'su.

Postoji li hrana koju biste mogli jesti dok ne puknete?

Uvijek i zauvijek bih jela škampe.

Jeste li za slatko ili slano?

Slatko. Iako, baš sam u fazi odvikavanja. Ide mi loše.

Glumci se ponekad moraju mjesecima odricati hrane zbog uloge. Je li to žrtva koju ne biste mogli podnijeti?

Zbog uloge bih mogla gotovo sve, kamoli ne izgubiti na kilaži. Jednom sam glumila manekenku i, iako tada nitko to nije tražio, sama sam u mjesec dana izgubila 5 kilograma. Trenutno glumim u nekoliko predstava u kojima sam odjevena oskudno pa recimo u jednoj igram Playboyevu zečicu i to mora nekako izgledati. Zato pazim što jedem i koliko. Smatram to dijelom posla. Ali i brige o zdravlju.

Jesmo li ono što jedemo ili treba jesti što nas veseli?

Čovjek bi ipak trebao biti umjeren. Jedem sve što mi je dopušteno od mog gastroenterologa, ali u razumnim količinama.

Što Natalija Đorđević uvijek ima u hladnjaku, a što u torbici za prigristi na brzinu?

Dimljeni losos... I paški sir!

Koje je najbolje jelo na svijetu?

Koktel od lososa.

Koliko jela biste mogli pripremiti od glavice svježeg zelja, dvije mrkve i janjećih rebara?

Ne baš puno. Napravila bih salatu i ispekla meso.

VIDEO Vjekoslava Huljić: "U pjesmi sam ograničena, a u knjizi se mogu otkačiti i izmišljati do mile volje"

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije