Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zvijezda "Faude"

Glumac iz poznate Netflixove serije ranjen je u Gazi, obitelj moli za njegov brzi oporavak

Foto: instagram
1/5
09.01.2024.
u 14:08

Idan Amedi, koji je poznat po ulozi vojnika u elitnoj jedinici IDF-a koja djeluje u palestinskim područjima Zapadne obale i u Pojasu Gaze u hit TV seriji "Fauda" i u stvarnom je životu rezervist IDF-a

Glumca iz poznate Netflixove serije "Fauda" Idan Amedi teško je ozlijeđen dok se borio kao rezervist Izraelskih obrambenih snaga u središnjem Pojasu Gaze, te je u ponedjeljak helikopterom prebačen u bolnicu gdje zadržan na liječenju. Amedijev otac potvrdio je kako je njegov sin ranjen te je kazao za medije kako Idan više nije životno ugrožen. Članovi Idanove bliže obitelji objavili su na društvenim mrežama kako je ranjen te su zamolili sve da se mole za njegov brzi oporavak.

Amedi, koji je poznat po ulozi vojnika u elitnoj jedinici IDF-a koja djeluje u palestinskim područjima Zapadne obale i u Pojasu Gaze u hit TV seriji "Fauda" iu stvarnom je životu rezervist IDF-a. Kada je ranjen hitno je prevezen u medicinski centar Sheba u Ramat Ganu i podvrgnut je hitnoj, ozbiljnoj i dugotrajnoj operaciji.  Neposredno prije nego što je ranjen, Amedija je u Gazi intervjuirao izraelski reporter i glumac mu je tada rekao kako je "malo umoran, ali dobro".

- Naporno radimo kako bismo omogućili sigurnost - rekao je 35-godišnji glumac.  Također su ga pitali o tunelima na kojima je njegova jedinica radila. - Operacija je ovdje bila na središnjoj ruti Hamasovih tunela. Ovdje smo pronašli kilometre tunela i oružje. Bili smo zauzeti zadnja dva dana pokušavajući ga uništiti - rekao je u tom intervju Amedi. U nedavnom videu koji je Amedi snimio iz Gaze i objavio, rekao je: - Nakon 90 dana borbi, nastavljamo uništavati lokacije za rakete kratkog dometa, lansirna mjesta i zapovjedne objekte Hamasa.

 

 

Također je pozvao na zaustavljanje unutarnjeg neslaganja među Izraelcima: “Pridružujem se svojoj braći rezervistima u pozivu političarima, svim medijima i svima: Tko god nema nešto dobro za reći nekao jednostavno začepi. Izraelski narod živi.” Kada su počeli sukobi Amedi je objavio video na X, nekadašnjem Twitteru , noseći vojnu uniformu i rekao je: "Ovo nije scena iz Faude, to je stvarni život. Ovdje smo da zaštitimo našu djecu, naše obitelji i naše domove, i želim vam obećati da se nećemo predati dok ne pobijedimo".

Amedi je rođen je i odrastao u Jeruzalemu, u obitelji kurdskih imigranata. Iznimno je ponosan na svoje podrijetlo i svoje koncerte uvijek završava pjesmom na kurdskom. Jedna od njegovih najpoznatijih pjesama pod nazivom “Warrior’s Pain” opisuje posttraumatsko iskustvo vojnika koji se vraća iz rata. Pjesma se brzo popela na top ljestvice 2010. nakon što ju je izveo u izraelskom glazbenom natjecateljskom showu “Zvijezda je rođena”. Amedi je oženjen i ima dvoje djece te je od 2006. do 2009. služio je obvezni vojni rok u 603. bojni Inženjerijskog borbenog korpusa IDF-a.

VIDEO Tko je tajanstvena supruga omiljenog voditelja? Upoznali su se na HRT-u, a ona izbjegava medije

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije