Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
loše vijesti

Glumac iz 'Mućki' otkrio da mu se vratio rak: 'Proširio se na zdjelicu i kosti nogu'

Foto: Youtube screenshot
1/4
26.04.2023.
u 16:24

Nakon borbe s bolešću i lijepih vijesti da je prebolio bolest i ozdravio, nažalost, na Twitteru su se sada pojavile loše vijesti, a glumac se i sam oglasio

Glumac Patrick Murray (66) našoj televizijskoj publici je najpoznatiji po ulozi Mickey Pearcea u kultnoj britanskoj seriji "Mućke" u kojoj je glumio u svim sezonama serija. Murray je putem Twittera početkom prošle godine otkrio kako mu je dijagnosticiran maligni tumor na plućima. Nakon borbe s bolešću i lijepih vijesti da je prebolio bolest i ozdravio, nažalost, na Twitteru su se sada pojavile loše vijesti, a glumac se i sam oglasio.

"Izbjegavao sam ovu objavu, ali prijateljima dugujem nove vijesti. Unatoč naporima liječnika, rak pluća se vratio. Prije nekoliko mjeseci sam mislio da je gotovo, no ispostavilo se da je to rak koji se proširio na zdjelicu i kosti nogu. Zahvatio je i limfni sistem", napisao je i onda ispričao da ima i par lijepih vijesti. 

"Bio sam na radiološkom tretmanu prošli tjedan i moj onkolog je prilično uvjeren da će ovo zaustaviti bol u nozi. Nadam se da ću također moći malo odspavati na miru. Još jedna pozitivna stvar je moj savjetnik. On je uvjeren da će kemoterapija držati stvari pod kontrolom mjesecima, pa čak i godinama, optimističan je", napisao je glumac na Twitteru.

Kada je početkom 2022. godine na društvenim mrežama objavio da boluje od tumora na plućima objasnio je i što ga je potaklo da ode na pregled i savjetovao je svima koji osjete slične probleme kakve je i on imao da poduzmu korake i ode k liječniku.

- Neki dan sam vidio  reklamu naše Vlade u kojoj se savjetuje svima koji pate od nadutosti, osjećaju bolove ili nelagodu u abdominalnom predjelu i imaju problema sa zatvorom da svog liječnika opće prakse da ih uputi na ultrazvuk. Pregled je sasvim bezbolan i može vam spasiti život - napisao je britanski glumac na svom Twitteru te je upozorio svoje vršnjake da ne pripisuju ove simptome životnoj dobi i da svakako odu na pregled. 

- Govorim vam iz vlastitog iskustva - otiđite na pregled. Zahvaljujući ultrazvuku, imam šansu izboriti se. Baš zbog pregleda ultrazvuka su uočeni tumori, a on je pokazao da su mojim organima potrebne daljnje pretrage - apelira glumac. 

Podsjećamo, Patrick je utjelovio Mickeyja u 20 epizoda serije Mućke koja se snimala 22 godine. Nakon uspjeha s "Mućkama" Patrick se još neko vrijeme zadržao u glumi, a kako mu ti angažmani nisu donosili dovoljno novaca počeo je voziti i taksi. Na kraju je bio prisiljen promijeniti posao jer se borio s kroničnom opstrukcijskom bolesti pluća, koja uzrokuje poteškoće s disanjem.

VIDEO Ivana Paradžiković šokirana onim što je vidjela u Americi: 'Najgore od svijeta'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije