Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U 13. godini

Glumac iz domaćih sapunica prisjetio se problema sa zdravljem: Jetra mi je stradala, gubio sam snagu

Beograd: U restoranu Šaran održana promocija domaće hrane i vina
Foto: Amir Hamzagic
1/7
12.11.2023.
u 19:45

Aleksandar Srećković Kubura u jednoj televizijskoj emisiji pričao je o zdravstvenim tegobama s kojima se suočio kada je bio tinejdžer i kada je bio zaražen hepatitisom B

 Poznati srpski glumac Aleksandar Srećković Kubura, kojeg domaća publika pamti po ulozi Nemanje Lazarevića iz sapunice ''Ponos Ratkajevih'', ali i po seriji ''Zakon ljubavi'', otkrio je u novom intervju kako je u djetinjstvu imao ozbiljnih zdravstvenih problema kada je otkriveno da se zarazio hepatitisom B.  - Nekim nesretnim slučajem, u svojoj 13. godini, odnosno u sedmom razredu osnovne škole, kada sam trebao primiti cjepivo koje su svi primali tada, ja nisam bio na prvom cijepljenju te sam morao primiti ponovljenu dozu i dok sam primao cjepivo nešto se dogodilo te sam zaražen hepatitisom B - ispričao je glumac, prenosi Blic.

Detaljnije je u nastavku objasnio kako je došlo do toga - U to vrijeme u Kraljevu, gdje sam išao u školu, cijepilo se onim starim iglama koje su se prije ubrizgavanja dezinficirale na plamenu. Nažalost, u toj gužvi, kada su tijekom ponovljenog cijepljenja došli do mene, igla nije bila dezinficirana. Igla na injekciji je poslije mene dezinficirana, tako da moj prijatelj koji je cijepljen nakon mene nije bio zaražen, ali ja jesam - ispričao je poznati glumac u emisiji "RTS Ordinacija". Govorio je i o simptomima koje je imao i zbog zaraze je morao mirovati mjesec dana i ležati u krevetu te mu je propisana stroga dijeta.

 

- Prvo sam dobio žuticu, kada su utvrdili uzrok žutice, shvatili smo da nemam kontakt s krvlju osim te injekcije, odnosno ponovljenog cijepljenja koja se dogodilo nekoliko mjeseci ranije, i tako sam zaključio da sam zaražen tada. Simptomi su bili veoma jaka žutica i bilirubin koji je bio nekoliko puta veći od normalnog nivoa. Jetra je bila jako napadnuta i dosta je bila otečena, imao sam mučninu i gubio sam snagu. Ne sjećam se jesam li imao i povišenu temperaturu, morao sam na rigoroznu dijetu i mirovanje. Trajalo je to dosta dugo. Moram sam ležati i mirovati dobrih mjesec dana, ne sjećam se kakvu sam terapiju primao - prisjetio se glumac tog ružnog razdoblja. 

VIDEO Mia Dimšić otkrila svoj talent: 'Možda to znači da nešto nije uredu sa mnom, ali nosim se s tim'

 

Ključne riječi

Komentara 2

YE
Yeah
23:57 12.11.2023.

Jel zbog igle ili sadrzaja u bocici, pitanje je sad!

Avatar lola lola
lola lola
21:35 12.11.2023.

Mda, to je bilo negdje 47e u nekom selu u Makedoniji? Jer mi smo se cjepili 70ih u Zagrebu I dobivali smo sterilne, jednom koristene igle.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije