Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
privukli im pozornost

Gledatelji uočili hrvatske detalje u Netflixovoj hit-seriji: 'Gledam i ne vjerujem!'

Foto: Screenshot
1/3
07.01.2023.
u 14:00

Ono što seriju Kaleidoskop čini drugačijom od ostalih je to što njezine epizode, kojih ima osam, možete gledati prema redoslijedu koji sami odaberete. U 10. minuti epizode  koja nosi naziv 'žuta' na bijelom frižideru u mesnici pojavljuju se naljepnice s velikim logotipima naših poznatih brendova.

Serija Kaleidoskop ovih je dana stigla na streaming platformu Netflix i odmah izazvala golemu pozornost gledatelja. Naime, ono što ovu seriju čini drugačijom od ostalih je to što njezine epizode, kojih ima osam, možete gledati prema redoslijedu koji sami odaberete. 

Svaka epizoda nosi naziv po određenoj boji – žuta, narančasta, plava, zelena, ružičasta, crvena, ljubičasta i bijela, a te boje korisnicima Netflixa raspoređene su drugačijim redoslijedom. Može se pogledati i uvodna epizoda koja nosi naziv 'crna', a jedino pravilo kojeg se trebate držati je da posljednju pogledate epizodu 'bijela'. U jednoj od epizoda gledateljima su za oko zapeli i detalji o kojima se već raspravlja na društvenim mrežama. Naime, u 10. minuti žute epizode na bijelom frižideru u mesnici pojavljuju se naljepnice s velikim logotipima Podravke i Vegete. 

Foto: Screenshot/Marko Mihaljević

- Gledam i ne mogu vjerovati, desno naljepnice, haha - napisala je jedna gledateljica u grupi na Facebooku.Nekoliko minuta ranije na zidu mesnice mogu se vidjeti i natpisi Serbia i mala zastava bivše SFRJ.

Foto: Screenshot/Marko Mihaljević

Inače, serija prati život lopova Lea Papa i njegove pomoćnike u pokušaju ostvarivanja pljačke vrijedne 7 milijardi dolara. Pritom, izdaja, pohlepa i druge prijetnje potkopavaju njihove planove. Radnja serije proteže se kroz 24 godine, a njezina nelinearnost svakom gledatelju omogućava drugačiji pristup priči. Glavnu ulogu igra Giancarlo Esposito, najpoznatiji po ulozi hladnokrvnog narkobosa Gusa Fringa u serijama 'Breaking bad' i 'Better call Saul'. Uz njega se pojavljuju i Rufus Sewell, Paz Vega i Tati Gabrielle. Autor serije je scenarist Eric Garcia, koji je priznao kako je priča djelomično inspirirana stvarnim događajima.

VIDEO Vjekoslava Huljić: "U pjesmi sam ograničena, a u knjizi se mogu otkačiti i izmišljati do mile volje"

Ključne riječi

Komentara 4

MO
modovisisajteMaraschino
18:17 07.01.2023.

A srpski što pričaju u seriji ih nije iznenadilo

Avatar kvasac60
kvasac60
14:18 07.01.2023.

Smeće od serija..

Avatar JustForYou
JustForYou
14:29 07.01.2023.

Koliko je to hrvatsko, nijesam bas siguran. Odje dje sam ja prodaju vegetu na poljskom a podravkin ajvar na turskom odjelu. Niko ni H od Hrvatske ne spominje. A i u ovoj seriji. Oni ni evropu ne mogu na karti pokazati a kamo li da su culi za vegetu i podravku. A sto se tice, ili ti ga glede po novorvackom, Yugo bandijere vi ste za njih i vecinu svijeta jos uvijek Jugosi, pa koliko god se vi pravili da ste dosli sa Marsa 1991.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije