Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
damir slunjski

Glazbenik koji se predstavio na 'Supertalentu' objavio je album 'Samo svoj'

Foto: Milan Saje
1/6
10.04.2023.
u 23:30

Damir kaže kako je album kruna njegovog trogodišnjeg rada te da je jako ponosan i zahvalan svima na pomoći i suradnji. U planu sada ima promociju albuma te nastupe, a otkiva i kako je sve nastalo.

Damir Slunjski, umjetničkog imena damirS., novo je lice domaće country-rock scene, a gitarista, skladatelja i tekstopisca odnedavno možemo čuti i na CD izdanju. Glazbenik je nedavno objavio album imena "Samo svoj" u izdanju Croatia Recordsa, a kaže kako je to kruna njegovog trogodišnjeg rada te da je jako ponosan i zahvalan svima na pomoći i suradnji. Dodaje i da priprema ploču koja bi svjetlo dana trebala ugledati u svibnju.

Naslovom je, kaže, već pokazao kakve se pjesme nalaze na albumu te da želi pokazati kako je ostao vjeran svome stilu glazbe osamdesetih.

- Zapravo sam ovim pjesmama prikazao svoj pogled na glazbeni svijet, jer samo to sam ja. Sve drugo bi bila neka kopija ili gluma, ukratko ostao sam "Samo svoj" - objašnjava te dodaje da se na albumu nalazi deset pjesama u country-rock stilu i tri pjesme koje se razlikuju, ali su mu vrlo drage pa ih je odlučio uklopiti.

 

Uz album, Damir je objavio i pjesmu i spot "Aj ća" koja je nastala za vrijeme pandemije. Ova vedra pjesma samo je jedna u nizu takvih, a damirS. nam govori kako mu inspiraciju za tekstove donosi sam život, kao i njegova obitelj i prijatelji.

- Ponekad neke stihove sanjam, a većinu sam zapravo otpjevao jer svaka se moja pjesma rađa uz dobar riff na gitari. Kad imam dobru melodiju, tekst iscuri iz mene kao iz izvora - kaže glazbenik koji svira od petog razreda osnovne škole. Kroz godine je imao razne bendove, a prije tri godine odlučio se posvetiti snimanju svojih pjesama, što ga i najviše ispunjuje.

Prošle godine imali smo priliku gledati ga i na "Supertalentu" gdje je nastupio s autorskom pjesmom "Uspomene" te i tako najavio svoj album. Kaže da je to za njega bilo jedno veliko pozitivno iskustvo koje će pamtiti do kraja života te je čuo samo pozitivne komentare.

 

- Zadovoljan sam sa svojim nastupom u cjelokupnom paketu - kaže te dodaje da danas zna da je za prolaz trebao povesti cijeli bend, a ne nastupiti samo s gitarom, te izabrati bržu pjesmu.

Što se budućnosti tiče, trenutno u planu ima promociju albuma, a nada se i nastupima. Velika želja mu je i da se njegove pjesme čuju na našim radijskim postajama te tako dođu do šire publike.

damirS. s obitelji živi u Njemačkoj te kaže da su mu oni velika podrška i da mu daju snagu te ga guraju naprijed, a s njima provodi i većinu svog slobodnog vremena.

- Supruga, kći i unuci moj su početak i kraj, moje nebo i moj raj - kaže te dodaje da se u slobodno vrijeme voli baviti i fotografiranjem te obrađivanjem fotografija, tako da je sam obradio i cover svog novog albuma.

VIDEO Natalija Prica o suradnji s Milanom Bandićem

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije