Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prvi put u Hrvatskoj

Glazbena superzvijezda nastupila u Šibeniku, oduševljenoj publici obratila se na hrvatskom jeziku

Šibenik: Koncert Emeli Sande
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/15
16.07.2023.
u 08:56

Emeli Sandé je tijekom nastupa koji je trajao oko sat i pol izvela 18 pjesama sa svoja četiri albuma, uključujući i aktualni "Let's Say for Instance", koji je izašao prošle godine. Tijekom koncerta koji je trajao oko sat i pol pokazala je kako je upravo glas najmoćniji instrument

Šibenska Tvrđava svetog Mihovila posljednjih se godina profilirala kao mjesto za glazbene sladokusce. Na jednoj od naših najljepših pozornica dosad smo gledali neka od najpoznatijih svjetskih imena, a škotska superzvijezda Emeli Sandé sinoć je održala jedan od najboljih koncerata od revitalizacije šibenske tvrđave.

Ono što je najbolje je da je ova umjetnica, čiji hitovi proteklih 11 godina ne silaze s vrhova top lista, to postigla bez ikakve skupe produkcije, velikih video zidova, vrhunskih glazbenika ili pratećih vokala. Na sceni su bili samo klavir i ona, a Emeli nam je tako pokazala kako je upravo glas najmoćniji instrument. Sandé je odmah na početku koncerta uspostavila komunikaciju s publikom pozdravivši nas na hrvatskom jeziku.

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

- Dobra vam večer, hvala vam što ste došli. Prvi put sam u vašoj prekrasnoj zemlji, nadam se da ćete uživati, rekla je Emeli na oduševljenje publike u kojoj je bilo i Hrvata, ali i dosta njenih sunarodnjaka Britanaca. Emeli je tako pjesmu "Shine" posvetila trima prijateljicama koje su joj inspiracija od djetinjstva, a na bisu, kojeg je otvorila svojim najpoznatijim hitom "Next To Me", otkrila nam je da je u publici i njena zaručnica, pijanistica Yoana Karemova

VEZANI ČLANCI: 

Emeli je tijekom nastupa koji je trajao oko sat i pol izvela 18 pjesama sa svoja četiri albuma, uključujući i aktualni "Let's Say for Instance", koji je izašao prošle godine. Na setlisti se našla i obrada Lennonove "Imagine", za koju je rekla kako se radi o jednoj od najljepših pjesama ikad napisanih, koja je na najbolji način spojila ljude. Lennon je svojom pjesmom ušao u srca ljudi diljem svijeta, a Emeli Sandé je svojim pjesmama pokazala i dokazala kako nikakva umjetna inteligencija ili specijalni efekti nikad neće moći zamijeniti moćan glas. 

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Setlista: 

Yes You Can
Heaven
Daddy
Another One
My Kind Of Love
Hurts
Clown
There Isn't Much
Imagine (John Lennon cover). 
Look What You've done
Wonder
Shine 
River
Breathing Underwater
Better Days
Beneath Your Beautiful
Bis:
Next To Me
Read All About It

 

VIDEO Ivana Paradžiković o rođenju sina: 'Cijelu sam noć probdjela plačući'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije