Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slavni glumac

Gerard Depardieu 'opleo' po domovini: 'Francuska? To je Disneyland u kojemu žive imbecili'

Gerard Depardieu  (besplatna fotka)
Foto: WENN.com
22.09.2016.
u 11:51

"Nemoguće dijete" francuske kinematografije Gerard Depardieu, u razgovoru održanom u povodu izlaska u Italiji njegove knjige "Innocent", počeo je hvaliti brojne vrline ruskoga predsjednika Vladimira Putina koji mu je 2013. izdao rusku putovnicu.

Francuski glumac Gerard Depardieu redovito koristi prigodu da ponovi kako se više ne smatra Francuzom, a u nedavnom razgovoru za talijanski list Corriere della Sera rekao je da se ta zemlja pretvorila u "Disneyland za strance". 

"Nemoguće dijete" francuske kinematografije Gerard Depardieu, u razgovoru održanom u povodu izlaska u Italiji njegove knjige "Innocent", počeo je hvaliti brojne vrline ruskoga predsjednika Vladimira Putina koji mu je 2013. izdao rusku putovnicu. 

Na novinarsko pitanje osjeća li se još uvijek kao Francuz, glumac je odgovorio: "Ne, ja sam državljanin svijeta. Francuska je u opasnosti da postane običan Disneyland za strance, zemlja naseljena imbecilima koji prave vino i smrdljivi sir za turiste. Ondje više nema slobode, ljudima se manipulira."

Ni o kinematografiji ni o filmskome svijetu nije imao lijepih riječi. "Film i filmski svijet više ne postoje. Danas možemo govoriti o svijetu razbibrige i ljudima koje maltretiraju Amerikanci i koji više i ne znaju kojim jezikom govore. Deset je filmskih zvijezda i sve su američke. Njihovi filmovi pretrpani specijalnim efektima obična su igrarija, a ostatak filmskog svijeta teško egzistira", smatra glumac. 

Italiju je poštedio kritika i uvredljivih komentara: "Vi u Italiji, nasreću, niste izgubili svoju kulturu i identitet.... jer ste mlada zemlja, rođena s Garibaldijem, za razliku od polovine Europe koja je, strahujući od migranata, postala pomalo fašistički nastrojena."

>>Francuski glumac dnevno popije 14 boca vina pa sve zalije votkom i viskijem

Komentara 5

DA
dancedoci
15:22 22.09.2016.

ha, ha, ha...gore pise 2 komentara, a ono nista, nema ih...bravo vl!

PP
pp
17:34 22.09.2016.

Bravo Gerard!

NE
nemanatrag
07:45 23.09.2016.

Dođi u Hrvatsku....da vidiš Disneyland ovdje....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije