Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
inmusic festival

Franz Ferdinand na Jarunu ima premijeru pjesama s novog albuma

'franz1_nnn_sce_2205'
''
23.05.2012.
u 09:00

Irska senzacija treći put u Hrvatskoj – s iznenađenjem. Na četvrtom albumu rade od 2010. godine

Franz Ferdinand, megapopularni Škoti iz Glasgowa, na početku karijere 2004. godine za sebe su govorili da žele stvarati glazbu na koju djevojčice mogu plesati. Sa svoja tri dosadašnja albuma "Franz Ferdinand", "You could have it so much better" i "Tonight: Franz Ferdinand", postigli su puno više od grupe za kojom vrište cure, a kritika ih je kao najbolji bend proizašao iz post-punk revivala prozvala sljedbenicima Beatlesa, Rolling Stonesa, Blura i Sex Pistolsa.

Od veljače 2010. godine dečki aktivno rade na četvrtom albumu, a važna je vijest za obožavatelje da će još nepoznate pjesme s tog uratka premijerno izvesti upravo u Zagrebu na sedmom INmusic festivalu koji se od 28. do 30. lipnja održava na Jarunu.

Izbor nije slučajan. Naime, Franz Ferdinand u Zagrebu je nastupio 2006. na Šalati i 2009. na Jarunu u sklopu četvrtog INmusic festivala. Hrvatska publika i atmosfera ostale su im u fenomenalnom sjećanju pa su u ljetnu koncertnu sezonu odlučili ući premijernim izvođenjem novih stvari baš kod nas.

Osim na Jarunu, nastupaju i na glazbenim festivalima u San Franciscu, Montrealu, Chicagu...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije