Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Alain Delon

Francuski glumac zaradio više od 8 milijuna eura prodajom svojih umjetnina

Foto: DPA/Pixsell
1/3
Autori: Vecernji.hr, Hina
25.06.2023.
u 23:00

Ranije se, između ostalog, rastao od satova i brončanih skulptura

Francuski glumac Alain Delon (87) prodao je preko 80 djela iz svoje umjetničke kolekcije na aukciji. Alain Delon prodao je svoju kolekciju umjetnina za više od 8 milijuna eura.

"On ne voli aukcije nakon smrti", rekla je glumica Anouchka Delon, kći 87-godišnjeg glumca, za tjednik Le Journal du Dimanche.

VEZANI ČLANCI

Više od 80 djela iz njegove umjetničke zbirke otišlo je u četvrtak na dražbu, uključujući "La baie de Sainte-Adresse" Raoula Dufyja, koja je dosegla cijenu od preko milijun eura. Prodaja u četvrtak bila je šesta aukcija djela iz glumčeve kolekcije.

Ranije se, između ostalog, rastao od satova i brončanih skulptura.

Pojavivši se na filmu 1957. godine, Delon se ubrzo dokazao kao jedan od najatraktivnijih i najambicioznijih mladih francuskih glumaca. Prvu zapaženiju ulogu Delon tumači u kriminalističkom filmu "U zenitu sunca", a svjetsku slavu stječe 1960. godine ulogom u filmu "Rocco i njegova braća". Nedugo zatim, glumi, ali ne osobito uspješno, i u Hollywoodu.

Potkraj 1968. godine u središtu je velikog skandala oko ubojstva njegova tjelohranitelja, Stevana Markovića, kada priznaje veze s podzemljem, no ipak biva oslobođen krivnje. Afera nije naudila njegovoj karijeri, čak su uloge u kriminalističkim filmovima, u kojima je otada sve češće igrao, imale za publiku pečat vjerodostojnosti i time veće zanimljivosti.

VIDEO Nikolina Pišek o Miši Grofu: 'Postoji objektivan strah dotičnog od prelaska hrvatske granice'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije