Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sjećanje na glazbenika

FOTO Komemoracija Jurice Popovića: Neutješnu Matiju Vuicu grlile Zrinka Cvitešić, Alka Vuica i Severina

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/47
05.01.2024.
u 15:53

Danas u 15 sati u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu održana je komemoracija za pokojnog glazbenika Juricu Popovića, a mnogi poznati došli su odati počast Jurici te podršku njegovoj emotivnoj i životnoj partnerici Matiji Vuici

Danas, 5. siječnja u 15 sati održana je komemoracija za pokojnog glazbenika Juricu Popovića u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu. Objavu o danu i vremenu kada će se održati komemoracija objavili su iz Hrvatskog društva skladatelja.

Na komemoraciju je prva stigla njegova voljena emotivna partnerica i poznata domaća dizajnerica Matija Vuica koja je i nakon iznenadne smrti Jurice još uvijek neutješna zbog njegova odlaska. Osim nje i članova obitelji, na komemoraciju su došli i modna agentica Tihana Harapin Zalepugin koja je po izrazu lica bila iznimno tužna, velika Matijina podrška glazbenica Alka Vuica koja ju je sve vrijeme držala za ruku i bila joj oslonac, glumica Zrinka Cvitešić i njezin emotivni partner, bivši nogometaš Niko Kranjčar, glazbenik Mladen Bodalec, Iva Todorić, glazbenik Boris Novković, atletičarka Sandra Perković, nogometaš Bruno Petković, pjevačica Severina Vučković, Sanja Doležal, glumica Anja Šovagović Despot, Branko Strupar, glumac Vedran Mlikota koji je održao govor i mnogi drugi.

Podsjetimo, prošle je subote, 30. prosinca u 15 sati na gradskom groblju sv. Ivana u Metkoviću ispraćen na vječni počinak glazbenik Jurica Popović. Iza sebe je ostavio neutješnu životnu partnericu i dizajnericu Matiju Vuicu, koja je shrvana zbog njegova odlaska. Na sprovod voljenog glazbenika došli su obitelj, prijatelji i poznanici. Dizajnerica i bivša pjevačica Matija Vuica odjenula je crni kaput, crnu zimsku kapu te je u povorci do groba svog voljenog Jurice nosila njegovu sliku u zagrljaju.

 

1/11

 

1/13

 

 

VEZANI ČLANCI:

 

Danas je Matija na svojem Instagram profilu objavila još jednu dirljivu objavu. – Pjesmo, ljubavi moja… Da je još godina koja – napisala je ispod videa Juričina glazbenog spota, a upravo su to stihovi njegove pjesme. Ispod objave nizali su se komentari podrške i utjehe. Prošlog je četvrtka, 28. prosinca 2023. pak hrvatsku javnost šokirala vijest o iznenadnoj smrti glazbenika Jurice Popovića. Njegova partnerica i jedna od najpoznatijih domaćih dizajnerica Matija Vuica istog je dana objavila na društvenim mrežama dirljivi status, koji nikog nije ostavio ravnodušnim. "Ljubavi moja, idemo našoj kući", napisala je Matija uz njihovu nasmijanu fotografiju na kojoj poziraju uz instrumente i uživaju u glazbi.

 

1/11

 

Nakon toga, objavljena je i osmrtnica Jurice Popovića. "Posljednji ispraćaj dragog nam pokojnika kreće iz gradske mrtvačnice u Metkoviću dana 30. prosinca 2023. (subota) u 15.00 sati na groblje sv. Ivana u Metkoviću", pisalo je u obavijesti. Osim toga, u medijima je komentirana i Juričina posljednja objava na Instagramu, objavljena 20 dana prije njegove smrti. Njegovi su je pratitelji nakon vijesti o smrti sasvim drukčije doživjeli te nitko nije ostao imun na njegove stihove uz videozapis objavljen na mreži. "Ne žalim više ni zbog čega, prešao sam davno preko svega. Samo lagana kućna njega i poneka mala stega", stihovi su pjesme koju je Jurica otpjevao i u svojoj posljednjoj objavljenoj pjesmi "Skalina života".

Poznati glazbenik i životni partner dizajnerice i glazbenice Matije Vuice glazbom se profesionalno bavio od 1981. godine. Jedna od naših najpoznatijih dizajnerica Matija Vuica shrvana je odlaskom svoje ljubavi koja je trajala više od 45 godina. A svoju ljubav uspješno su spajali i s modnim i glazbenim stvaralaštvom.

 

VIDEO: Svi su se pitali gdje je završio vjenčani buket Sandre Perković, ona im je sada odgovorila

Komentara 2

Avatar Kokodrilo
Kokodrilo
18:46 05.01.2024.

Gasenje i odlazak svakog zivota i radjanje te zacetak novih zivota su nepromjenjive neminovnosti nase starnosti.

Avatar Anna
Anna
10:38 06.01.2024.

Sve je to lipo, krasno..žao mi je svakog izgubljenog zivota pogotovo mladih i mlađih ljudi ,ali mi nikad nije bilo jasno kod njihovih zena,udovica i plus ovih okolo, sto dolaze na sprovod, zbog čega i kako imaju uopče volje, zelje , kako im pada to napamet u tom trenutku da se trackaju , toliku fasadu stavljati na sebe, trepavice čemu to 🙄kad su toliko slabe, ucviljene, tesko im je ... evo ja to ne razumin , to je tako ruzno za vidit ne znam čemu to kad se žaluje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije