Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zaradila je 92 milijuna dolara

Forbes objavio listu najplaćenijih zabavljača, u top deset našla se samo jedna žena

Foto: Reuters/Pixsell
1/35
19.02.2023.
u 22:00

Glazebnica Taylor Switf našla se na devetom mjestom sa zaradom od 92 milijuna dolara. Prošle godine izdala je album koji je oborio rekorde, no većina zarade potječe iz njenih ranijih hitova. Na popisu su još i drugi veliki glazebnici, glumci te kreatori čak dvije serije.

Prestižni magazin Forbes objavio je listu najplaćenijih zabavljača. Na popisu top 10 najplaćenijih našla se samo jedna žena i to tek na devetoj poziciji. Radi se o Taylor Swift koja ima zaradu od 92 milijuna dolara.

Tijekom prošle godine izdala je album 'Midnight' koji je podigao puno prašine, ali i privukao pozornost te joj donio titulu prve glazbenice koja je istovremeno na Billboardovoj listi Hot 100 zauzela top 10 mjesta. No, unatoč novom albumu većina njezine zarade dolazi od njenog prijašnjeg rada i starih pjesama objavljenih tijekom godina. Dodajmo i da je Taylor čak šest puta bila na ovoj listi, a 2019. godine bila je na samom vrhu. 

Na vrhu liste sad je bend Genesis koji ima zaradu od 230 milijuna dolara. Bend, čiji je frontmen Phil Collins, prodao je glazbena prava Concord Music grupi u rujnu prošle godine za 300 milijuna dolara, a u ugovoru su se našli i Collinsovi solo albumu, kao i veliki hit 'In the air Tonight'. 

Na drugom mjestu zarade našao se Sting i njegov bend Police koji su, kao i prvoplasirani, prošle godine prodali svoj glazbeni katalog i Stingove solo albume Universal Music grupi i zaradili 300 milijuna dolara. Prestižna lista navodi da je njihova zarada prošle godine bila 210 milijuna dolara. 

Na trećem mjestu nalazi se glumac i pisac Tyler Perry sa 175 milijuna dolara. Njegovo ime može se vidjeti i na listi najbogatijih celebrityja te se procjenjuje na milijardu dolara.

Kreatori serije 'South Park' Trey Parker i Matt Stone zauzeli su četvrto mjesto sa 160 milijuna dolara. Oni su potpisali novi ugovor s tvrtkom Paramount+ 2021. godine te će u idućih šest godina zaraditi nevjerojatnih 935 milijuna dolara.

Foto: Arena Hospitality Group

Na sredini liste našli su se kreatori još jedne serije, a radi se o popularnim 'Simpsonima'. James L. Brooks i Matt Groening zaradili su 105 milijuna dolara. Serija se prikazuje već dugi niz godina, a ovaj dvojac radio je 700 epizoda. Dodajmo i da su 2019. godine popisali ugovor sa streaming platformom Disney+. 

Glumac Brad Pitt prošle je godine radio na filmovima 'Bullet Train', 'Babylon' i 'The Lost City' te ima zaradu od 100 milijuna dolara. Uz to u prosincu je dobio i dodatan priljev novca kada je prodao udio u produkcijskoj kući Plan B Entertainment tvrtki Mediawan. 

Sedmo mjesto pripalo je legendarnim Rolling Stonesima koji i dalje nastupa bez stajanja te imaju zaradu od 98 milijuna dolara. Zahvaljujući prošlogodišnjoj europskoj turneju ovaj iznos je takav kakav je, a izračunato je da su po nastupu dobili 8,5 milijuna dolara.  Nastupali su u 15 gradova u Europi, a Hrvatskoj su najbliže bili u Beču.

Redatelj James Cameron na ovoj se listi našao zahvaljujući drugom dijeli filma Avatar 'Put vode' te je u protekloj godini zaradio 95 milijuna dolara. Cameron je jedan od najplaćenijih redatelja, a osim po Avataru poznat je i po legendarnom Titaniku koji je nastao prije 25 godina.

Na desetom mjesto našao se portorikanski reper Bad  Bunny koji je održao dvije turneje  El Último Tour del Mundo i World’s Hottest Tour te tako zaradio čak 400 milijuna dolara od prodaje ulaznica. Sudjelovao je i u filmu 'Bullet Train' te iskoristio svoju popularnost i potpisao vrijedne marketinške ugovore s brendovima Corona, Cheetos i Adidas. Forbes je procijenio da je njegova zarada bila 88 milijuna dolara.

VIDEO Let 3: Traktor nema veze s time što se u Srbiji podmeće u medijima, očekujemo od njih 12 bodova

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije