Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"Čarolija ljeta"

Festival izraelske kulture očarao turiste u Novalji

novalja (1)
Foto: Izrael u Novalji
1/7
07.08.2011.
u 16:33

Prvi festival "Čarolija ljeta- Izrael u Novalji" obilježile su, između ostalog, revija ekskluzivnog nakita Michal Negrin, projekcija filma „Skreni lijevo na kraju svijeta“ te izložba fotografija izraelskog krajolika.

Nastupom DJ dvojca Infected Mushrooms u sklopu Moon & Rocks festivala preksinoć je završen festival “Čarolija ljeta- Izrael u Novalji”. Tijekom 11 dana festivala održane su dvije izložbe slika i fotografija, pet filmskih projekcija i dvije modne revije izraelskih umjetnika, a brojni turisti mogli su kušati i specijalitete kuhinje Izraela te se opustiti uz izraelski ples i glazbu.

Prepoznatljivi po svojem eksplozivnom nastupu, u koji su uključene gitare, bubnjevi, strastveni vokali i ambiciozna multimedijalna pozadina, uz hitove sa posljednjih šest albuma, Amit "Duvdev" Duvedevani i Erez Eisen koji čine Infected Mushrooms predstavili su svoj dosadašnji rad i zabavili ljubitelje trance glazbe do jutarnjih sati.

Festival je okupio velik broj izraelskih glazbenika, umjetnika, glumaca i kuhara koji su dočarali Hrvatima i njihovim posjetiteljima ljepote ove stare zemlje mladog duha. Ovaj festival omogućio je svim posjetiteljima Novalje uživanje u ljepotama Hrvatske, ali i Izraela pa je tako velik broj turista ovog ljeta uživao u čarima Jadranskog mora, ali i mirisima, okusima i ritmovima Izraela.

Prvi festival "Čarolija ljeta- Izrael u Novalji" obilježile su, između ostalog, revija ekskluzivnog nakita Michal Negrin, projekcija filma „Skreni lijevo na kraju svijeta“ te izložba fotografija izraelskog krajolika. Zaljubljenici u izraelsku glazbu kulturu mogli su uživati i u brzim i egzotičnim ritmovima Isreali Ethnic Ensamblea koji je sve okupljene ugrijao vrućim ritmovima Istočne Europe, Balkana te tradicionalnih romskih i jemenskih napjeva.

Izložba „Horizonti“ postavljena u galeriji Era svim posjetiteljima prikazala je Izrael iz zraka stvarajući tako dodatnu povezanost s dalekom zemljom Izrael.

Michal Negrin, poznati izraelski brand modnog nakita koji se već 20 godina uspješno kreira i izrađuje u Izraelu pripremio je jučer atraktivnu modnu reviju na Ruži vjetrova koja je okupila velik broj zaljubljenika u modu i najdražeg ženskog prijatelja- nakit. Unikatne i romantične kreacije nakita Michal Negrin inspiracija su tisućama žena diljem svijeta koja im daju osjećaj ženstvenosti u punom smislu, a njihovu ljepotu prepoznao je i velik broj Hrvatica.

U ljetnom kinu posjetitelji su uživali u još jednom remek djelu izraelske kinematografije. Filmska poslastica "Skreni lijevo na kraju svijeta" pod zvjezdanim nebom prikazala je teškoće i iznenađenja koje se događaju pri integraciji obitelji iz različitih etničkih zajednica i njihovoj borbi s predrasudama. Radnja filma zbiva se u obitelji indijskih Židova koji su doseli u Izrael 60-tih godina prošloga stoljeća. Smješteni usred pustinje u novo naselje na jugu Izraela žive u zajednici s marokanskim imigrantima te se nose sa svakodnevnim životnim problemima te „zabranjenim“ prijateljstvom jedne Židovke i kćeri marokanskog imigranta.

Komentara 1

LU
Lujo123
18:17 07.08.2011.

Sve kaj organizira ona kreatura od kuhara ivan dabo đono je fenomenalno - ak se bumo zaje******!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije