Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
film dejana aćimovića

Cantona voli naš film, a Anka ga je osvojila na prvu

ne Acimovic. Jednu od uloga u filmu igrati ce i poznati nogometas Eric Cantona Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/4
03.06.2015.
u 13:12

Dejan i Tatjana Aćimović Lovrakov su roman izabrali jer mu je tekst filmski, protagonisti snažni, a radnja privlači sve od 7 do 77 godina

Tepljuh, mjesto u drniškoj okolici od ponedjeljka je mjesto radnje dječjeg filma "Anka" redatelja Dejana Aćimovića. Ekranizacija je to romana "Anka Brazilijanka" Mate Lovraka, a glavni je lik sedmogodišnja djevojčica Anka koja nema roditelje te igrom slučaja upozna grubog i surovog radnika ciglane kojeg zovu Brazilijanac i koji će prema maloj Anki razviti očinske osjećaje.

Znatiželjna publika

Glavne uloge igraju Cvita Viljac, kći glumice Ecije Ojdanić, i nogometna legenda Eric Cantona. Kako je prošao prvi dan snimanja i kako se snašla na filmskom setu, kazala nam je desetogodišnja Cvita.

– Bilo je zanimljivo jer nam je ponedjeljak bio prvi dan snimanja. Bila sam jako uzbuđena i sve je prošlo dobro. Umorna sam bila tek kada sam došla u hotel. Pročitala sam scenarij i jako mi se svidio lik Anke, ali nakon prvog dana snimanja još mi je draži jer sam sada to i doživjela na neki svoj način – kaže Cvita. S njom su na setu bili i mama Ecija i tata Ante Viljac. Ecija je samo kratko rekla da je na setu u svojstvu dadilje i brižne mame.

U filmskoj ekipi brojna su poznata glumačka imena poput Marinka Prge, Draška Zidara i Žarka Savića koji je s nama podijelio dojmove s početka snimanja.

– Prvi dan snimanja "Anke" bio je pun uzbuđenja. Usvajanje lokacije ciglane u Tepljuhu bilo je vrlo zanimljivo i uzbudljivo zbog prvih kadrova koje smo snimili i koji su stvorili vrlo ugodnu i lijepu atmosferu na setu. Osim što je bio velik interes medija za snimanje, bilo je mnogo i znatiželjne publike. Odlično za sam početak snimanja – oduševljen je Savić.

Čarobne lokacije

Scenaristica filma Tatjana Aćimović otkrila je zašto su baš Lovrakov roman odabrali za ekranizaciju.

– Dejan i ja dugo smo tražili tekst koji bi bio namijenjen publici od 7 do 77 godina, a među Lovrakovim djelima upravo "Anka Brazilijanka" ima najfilmičniji tekst, snažne protagoniste i evolucijski odnos likova – kazala je Tatjana i dodala kako je Eric Cantona pravi profesionalac s kojim je ugodno raditi. Slavni nogometaš kaže da prati i voli hrvatske filmove i jedva je dočekao da se "Anka" počne snimati. Scenarij mu je Aćimović poslao prije tri-četiri godine i, čim ga je pročitao, pristao je sudjelovati u filmu.

>>Legendarni Eric Cantona u drniškom Tepljuhu snima dječji film

>>Éric Cantona glumit će glavnu ulogu u filmu Dejana Aćimovića

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije