Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JEDVA SUZDRŽALA SUZE

Emotivan nastup Marije Šerifović u Areni: Bila sam na korak do toga da otkažem ovo

Koncert Marije Šerifović u zagrebačkoj Areni
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/7
09.03.2024.
u 09:10

Iz Arene je poslala i snažnu poruku za Dan žena i drugi dio koncerta započela zastrašujućom  statistikom o broju ubojstava žena, broju žrtava seksualnog i obiteljskog nasilja, kao i statistikom koja svjedoči o broju homofobnih napada na LGBT populaciju koji su se ispisivali na led ekranima

Marija Šerifović regionalnu turneju započela je koncertom u Zagrebu i pjesmom Drugačija koja je cijelu Arenu digla na noge i izazvala neviđene ovacije i aplauz od njezine publike koja je u glas skandirala Marija, Marija... 

- Dobra večer Zagrebe, molim vas samo puls da mi se smiri...Iako su mi rekli da si pripremim natuknice, nisam...Govore nikada ne ponavljam, čekala sam 20 godina da zapjevam ovdje u Areni. Volim dugotrajnost ljubavi, tako da se vidimo za ponovno, možda za 20 godina? - rekla je Marija Šerifović jučer na početku svog koncerta u Areni Zagreb. Sudeći prema reakcijama – publika je jedva dočekala. Prvi dio bio večeri bio je rezerviran za pjesme s novog albuma Dolazi ljubav, a pravi spektakl nastao je kada joj se na pozornici pridružio Matija Cvek s kojim je izvela hit Pola Sunca.

- Ja rijetko snimam duete, jer nemam s kime, ali njega sam zamijetila prije dvije godine. Ovaj momak vam je sjajan, sjajan, sjajan ako nekoga zanima mišljenje srednjovjekovne žene od 39 godina – među top tri muška vokala u državi. - poručila je pjevačica.

Iz Arene je poslala i snažnu poruku za Dan žena i drugi dio koncerta započela zastrašujućom  statistikom o broju ubojstava žena, broju žrtava seksualnog i obiteljskog nasilja, kao i statistikom koja svjedoči o broju homofobnih napada na LGBT populaciju koji su se ispisivali na led ekranima. Sve je popratila pjesmom Dobar vam dan, a koja je kada je objavljena prije dvije godine kada izazvala reakcije radi jasne društvene kritike. - Ja sam isto što i vi, samo malo bolje pjevam. Biti ovako drugačiji na Balkanu nije bilo lako, hvala vam što starite i sjedite sa mnom.  Nadam se da će sljedećih 20 biti jednako zabavno, jer ću tada u mirovinu. - rekla je Marija. 

Koncert Marije Šerifović u zagrebačkoj Areni
1/18

Njezin čarobni glas i pobjednička eurovizijska pjesma Molitva atmosferu u Areni učinili su posebnom. Ipak, najemotivnije je bilo tijekom izvođenja pjesme Dolazi ljubav koju je Marija posvetila svome sinu. Emocije su je obuzele pri obraćanju publici, iako se mnogima učinilo da je zaplakala na pozornici, Marija kaže kako je jedva suspregnula suze. 

- Ostvarila sam najvažniju ulogu u životu. Dogodio se Mario. Bila sam na korak da otkažem sve ovo, ali sam sretna što nisam, koliko mama vidim i ovdje večeras. Pored toga što sam Marijeva mama ipak je glazba moja prva uloga koja mi je obilježila život. Kada vidim vas i ljubav koja dolazi nekako nemam pravo da prestanem. Ne znam čime sam ovo zaslužila. Hvala vam na dolasku večeras, nadam se ipak da neće proći još dvadeset godina da se vidimo ovdje. Hvala Bogu na svemu što mi je dao! - izjavila je Marija Šerifović.

Ljubav, sreća, radost sve to i puno više, stalo je u više od dva sata prave glazbene čarolije. Spektakl je krenuo u Zagrebu, ali se nastavlja po Europi i regiji, kao i 10. svibnja u Slavonskom Brodu.

VIDEO Severina sa ženskim zborom otpjevala feminističku verziju hrvatske himne

 

Komentara 1

Avatar Moodleen
Moodleen
14:15 09.03.2024.

Jel ima u toj Hrvatskoj koji normalan Hrvat? Zabranjuje se Thompson i plješće ...nicima i ...nikušama. Koliko je naših mladića uzalud dalo svoje živote za ovaj jad od države!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije