Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reakcije

Edo Maajka: Menartovom odlukom o povlačenju albuma General Woo će postati ikona desnice

Zagreb: Glazbenik Edo Maajka
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
1/8
25.01.2022.
u 08:40

Brojni glazbenici domaće hip-hop scene komentirali su situaciju oko povlačenja albuma Tram 11 s tržišta i komentirali pjesme zbog kojih se ovaj album više ne nalazi u prodaji

Diskografska kuća Menart raskinula je jučer ugovor s grupom Tram 11 te odlučila album "Jedan i jedan" povući i iz fizičke prodaje te sa svih digitalnih streaming servisa. 

"Svjesni smo i žao nam je što je objava spomenutog albuma uvrijedila dio publike. To nam nikako nije bila namjera i radimo sve kako bismo ispravili ovaj nenamjeran propust. Menart nikada nije podupirao nikakav oblik mržnje, već slobodu govora i različitosti", napisali su u priopćenju iz Menarta. Ovu odluku komentirali su nam Target i General Woo, a ali jučer su svoj stav na ovu temu iznijeli i njihove kolege s hip-hop scene.

Između ostalog, Edo Maajka rekao je kako ne misli da je izdavačka kuća Tram 11 album povukla zbog cenzure nego zbog poslovne politike kojom se ograđuju od stavova koje su General Woo i Target iznijeli u stihovima pjesama na albumu koji je njihova publika čekala godinama. 

– Situacija se odvija kao neki odličan PR za ovaj album i pogotovo za Wooa koji će ovim potezom diskografske kuće Menart postati nekakva ikona desnice – poručuje Edo. Album "Jedan i jedan" poslušao je i njegovo je zapažanje kako u pojedinim pjesmama ima populizma kojem nije mjesto na albumu.

Ključne riječi

Komentara 57

AR
arni63
09:13 25.01.2022.

bosanac koji je u bosni bosanac,u hrvatskoj jugoslaven,u izraelu veliki židov priča o populizmu...to je edin edo propala ikona ljevice.

Avatar StormRaider95
StormRaider95
09:12 25.01.2022.

Trebalo je 30 godina da netko, osim Thompsona i Škore, propjeva istinu. Toliko je jak stisak leftarda u kulturi, na novčanicima, na TV-u. Strahovlada.

BR
Brezovica
09:20 25.01.2022.

Edo sine, u kojem stihu si se prepoznao?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije