Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vesela družina

Dubioza kolektiv razveselila prolaznike na Dolcu izvedbom svojih hitova

Foto: Bruno Fantulin/PIXSELL
1/11
07.05.2022.
u 12:35

Popularni bosanskohercegovački bend Dubioza kolektiv unijeli su malo boje u ovaj tmuran subotnji dan svirkom na zagrebačkom Dolcu. Dečki su izveli svoje brojne hitove, a pridružilu su im se brojni prolaznici koji su ih pozdravili veliki pljeskom.

Popularni bosanskohercegovački bend Dubioza kolektiv unijeli su malo boje u ovaj tmuran subotnji dan svirkom na zagrebačkom Dolcu. Dečki su izveli svoje brojne hitove, a pridružilu su im se brojni prolaznici koji su ih pozdravili veliki pljeskom.

Dubioza kolektiv uvijek se bavi aktualnim pitanjima i društvenim događanjima, pa su tako krajem prošle godine objavili pjesmu ''Kafana'' koja je nastala za vrijeme najstrožeg lockdowna, kada zbog objektivnih okolnosti nismo bili u mogućnosti sjediti za šankovima u našim omiljenim ugostiteljskim objektima, a prati ju i prvi  bosanskohercegovački horor video spot. Radnja je smještena u tipičnu lokalnu kafanu u kojoj prekaljena cugerska ekipa spremno dočekuje početak zombi apokalipse.

Krajem travnja objavili su pjesmu znakovitog naziva “Bubrezi” koja najavljuje novi album Dubioze kolektiv, a koja je nastala je kao nuspojava pretjeranog konzumiranja društvenih mreža u protekle dvije godine. Pjesma ''Bubrezi'' govori o toksičnosti koja stoji iza pažljivo programiranih algoritama koji imaju zadatak da nas što duže zadrže na mreži i da usput klikamo na različite marketinške ponude.

Uz furioznu, 30-minutnu svirku i hitove “Volio BiH”, “USA”, “Himna generacije” i “Bubrezi” plesao je prepuni plac i time službeno označio ulazak u finalnu fazu pred početak održavanja prvog velikog hrvatskog festivala nakon dvogodišnje pauze, izvijestio je organizator LA Agencija.

-Ljudi, ljudi, ovako, naš prvi, PRVI nastup u Hrvatskoj nakon dvije i pol godine bit će na Sea Star festivalu u Umagu. To ne smijete propustiti!”- poručila je Dubioza i žustro krenula u finale nastupa s velikim hitom “No Escape (From Balkans)”.

U lagunu Stella Maris 27. i 28. svibnja bend će donijeti apsolutnu “greatest hits” kolekciju, začinjenu premijerom pjesma s novog studijskog albuma “Agrikultura” koji izlazi u utorak, 10. svibnja.

Umaška laguna Stella Maris 27. i 28. svibnja ugostit će velika glazbena imena kao što su jedna od najtraženijih hip hop zvijezda današnjice Iggy Azalea, techno kraljica Amelie Lens, platinasti hitmakeri Meduza i Topic, vodeći regionalni izvođači kao što su Konstrakta, Senidah, Buč Kesidi, Umek, Vojko V, te sjajna imena elektronske scene poput Insolate, Tijana T, Adiel i Brina Knauss i drugi.

Događaj kojim će se otvoriti europska festivalska sezona ujedno je i prvi veliki festival koji će se dogoditi u Hrvatskoj nakon dvije godine.

Izuzetan interes rezultirao je prodajom više od 2/3 festivalskog kapaciteta uz interes koji nadilazi onaj od prve godine kada je kroz ulaze prošlo 50.000 posjetitelja! Ulaznice za Sea Star prodane su u 40 zemalja svijeta, uključujući prije svega regiju, Italiju, mnogo europskih zemalja, zatim SAD, Australiju i Japan, što također prelazi sve dosadašnje uspjehe.

VIDEO Gotovo je! Prljavo kazalište se raspalo, Fileš zabranio nastupe

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije