Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koncertni događaji

Dua Lipa sprema spektakl u Hrvatskoj, ulaznice u prodaji od petka

2024 Brit Awards - Show, London, UK
Foto: Matt Crossick/PRESS ASSOCIATION
1/8
19.03.2024.
u 23:00

Pjevačica Dua Lipa prvi put stiže u Hrvatsku u sklopu turneje povodom izlaska novog albuma. Ulaznice za nastup koji će se održati početkom lipnja u Areni u Puli obožavatelji mogu kupiti od ovog petka.

Svjetska glazbena superzvijezda Dua Lipa kreće na europsku turneju povodom objave novog albuma Radical Optimism čiji je datum izlaska 3. svibnja 2024., a među nadolazećim destinacijama našla se i Hrvatska. Britanka albanskih korijena prvi nastup održat će 5. lipnja u Njemačkoj, dok četiri dana kasnije, 9. lipnja, stiže u pulsku Arenu. Brojni obožavatelji karte za koncert moći će kupiti od petka 22. ožujka u 10 sati, s tim da oni predbilježeni za kupnju aktualnog albuma to mogu učiniti dva dana ranije u pretprodaji.

Galerija: John Cena na pozornicu Oscara došao primiti nagradu potpuno gol

2024 Brit Awards - Show, London, UK
1/9

Treći studijski album pop pjevačice naišao je na odobrenje kritike, pa su tako iz popkulturnog časopisa Rolling Stone konačni proizvod okarakterizirali jedinstvenim blaženstvom koje vjerno oslikava stil Dua Lipe. Album sadrži ukupno 11 pjesama među kojima se mogu pronaći klupski hitovi poput numere "Houdini", a ostatak asortimana prožima i psihodelična atmosfera 1970-ih kao odmak od uobičajene umjetničke forme pjevačice. Središnja tema odnosi se na radost i olakšanje uslijed suočavanja s naizgled nerješivom situacijom, uz poruku da uvijek treba razmišljati pozitivno.

- Prije nekoliko godina prijatelj me upoznao s pojmom Radikalnog Optimizma. To je koncept koji je na prvu rezonirao sa mnom pa sam postala znatiželjnija i počela se igrati tom idejom, a brzo se utkala u moj život - komentira ideju iza novog albuma Dua Lipa. Iz toga se izrodila misao kako teški rastanci i ranjivi počeci postaju prekretnice ako se na njih gleda s dozom optimizma.

Vezani članci: 

Lipa je dobitnica nekoliko velikih nagrada među kojima se ističu čak tri Grammyja. Glazbenu je popularnost stekla debitantskim izdanjem "Dua Lipa", koji je zauzeo treće mjesto na britanskom Album Chartu. Album je također iznjedrio nekoliko globalnih hitova poput "Be the One", "IDGAF" i "New Rules" koji je svojevremeno držao prvo mjesto britanskih glazbenih ljestvica.

- Vrlo je važno da dio tih koncerata popratimo s dijelom hrvatske produkcije. Postajemo relevantni partner na europskoj koncertnoj sceni - ponosno ističe Darko Tuček iz Zajednice industrije događaja HGK. Pored Dua Lipe pulsku Arenu će ove godine posjetiti drugi ugledni izvođači poput Lennyja Kravitza i Avril Lavigne, dok se za Måneskin još uvijek čeka zeleno svjetlo. 

Podsjetimo, ranije ove godine pjevačica se zajedno s manekenkom Bellom Hadid pronašla usred skandala kad su dvoje izraelskih glazbenika u svojoj popularnoj pjesmi "Harbu Darbu" pozivali na njihovu smrt insinuirajući da su upravo one odgovorne za napade Hamasa koji su se dogodili u listopadu 2023. Nakon objavljivanja pjesma je prikupila više od 18 milijuna pregleda na popularnoj platformi YouTube.

Video: Severina sudjelovala u feminističkoj izvedbi "Lijepe naše" 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije