Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUŽBENO PRIOPĆENJE

U slučaju Tanje Dragović DORH se oglasio oko navodnog odbacivanja kaznene prijave

Goran Ivanišević i Tatjana Dragović
Foto: Press Association/Pixsell
1/6
17.01.2024.
u 16:31

Tatjana Dragović nije podnositeljica kaznene prijave u predmetu o kojem je objavljen tekst u današnjem izdanju tjednika Nacional slijedom čega Općinsko kazneno državno odvjetništvo u Zagrebu nije donijelo rješenje o odbačaju njezine kaznene prijave, pa je prema odredbama Zakona o kaznenom postupku o istome nije ni moglo obavijestit, tvrde iz DORH-a

Iz DORH-a su se danas oglasili o odbacivanju prijave Tatjane Dragović protiv bivšeg supruga Gorana Ivaniševića. Priopćenje donosimo u cijelosti: 

- Tatjana Dragović nije podnositeljica kaznene prijave u predmetu o kojem je objavljen tekst u današnjem izdanju tjednika Nacional slijedom čega Općinsko kazneno državno odvjetništvo u Zagrebu nije donijelo rješenje o odbačaju njezine kaznene prijave, pa je prema odredbama Zakona o kaznenom postupku o istome nije ni moglo obavijestiti. Sukladno relevantnim odredbama zakona koji su na snazi u Republici Hrvatskoj, Općinsko kazneno državno odvjetništvo u Zagrebu ne smije i neće iznositi podatke i činjenice iz tog spisa zbog zaštite djeteta. Nisu točni ni navodi ni zaključci objavljeni u tekstu objavljenom pod naslovom "DORH je odavno odbacio prijavu Tatjane Dragović protiv Gorana Ivaniševića za zlostavljanje i potom joj to zatajio" u današnjem izdanju tjednika Nacional. Općinsko kazneno državno odvjetništvo u Zagrebu (OKDO Zagreb) ukazuje kako je za objašnjenje kazneno-procesnih zakonskih odredbi u ovom tekstu potrebno poznavati činjenice odnosno raspolagati točnim i potpunim informacijama onako kako je to propisano u odredbama Zakona o medijima (NN 59/04, 84/11, 81/13, 114/22) te poznavati odredbe Kodeksa časti hrvatskih novinara s ciljem točnog informiranja javnosti bez povrede prava bilo kojeg sudionika u ovom predkaznenom, ali i svakom drugom predkaznenom i kaznenom postupku, stoji u priopćenju. 

VEZANI ČLANCI: 

Podsjetimo, krajem prošle godine kao bomba u medijima odjeknuo je skandal između aktera bivšeg tenisača Gorana Ivaniševića i poduzetnice Tatjane Dragović te njihove kćeri Amber Marije. Proslavljeni je tenisač Goran Ivanišević podigao niz tužbi protiv Tatjane i njihove 20-godišnje kćeri Amber, a Tatjana je Gorana tužila za obiteljsko nasilje.

Tjednik Nacional objavio je kako je sada došlo do skandaloznog poteza Općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu koje bivšu suprugu Gorana Ivaniševića uopće nije obavijestilo da je odbacilo njezinu kaznenu prijavu protiv njega, čime joj je izravno onemogućeno da sama preuzme sudski progon i dokaže da je bila izložena obiteljskom zlostavljanju, a sve to dodatno ilustrira kako institucije izravno ili neizravno idu na ruku i pogoduju bivšem slavnom tenisaču. 

Kako je Nacional doznao od izvora vrlo bliskog samom DORH-u, gotovo tri godine nakon što je Dragović kazneno prijavila svog bivšeg supruga za obiteljsko nasilje, Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu nije je izvijestilo o rezultatima te prijave – dapače, taj predmet Odvjetništvo je zaključilo i arhiviralo a da nije, kako zakon nalaže, o rezultatima svojih izvida službeno obavijestilo prijaviteljicu. DORH time nije učinio samo formalni propust nego je Tatjanu Dragović de facto spriječio u tome da nakon što je njena prijava očito odbačena, privatnim putem nastavi goniti Ivaniševića.

VIDEO: Halid Bešlić žrtva je internetske prevare: 'Laž. Sve slično bit će prijavljeno'

Komentara 1

Avatar southman
southman
16:46 17.01.2024.

Nacional napiše istinu samo.kada pogriješi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije