Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Glumački geni

Dora Fišter Toš: Kćeri stalno glume, ali ne želim da se bave tim poslom

Dora Fišter
Foto: Storypress
1/2
27.01.2017.
u 18:45

Unuka Tita Strozzija i glumice Elize Gerner Dora Fišter Toš o obitelji i ženama kojima je teže u glumačkoj branši. Trenutačno glumi u predstavi “Igra u dvoje” koju je njen djed napisao njenoj baki, a život na selu opet je zamijenila životom u gradu

Kakav je odnos glumaca koji se vole i kolika je njihova ljubav prema kazalištu, prikazuje predstava “Igra u dvoje” koju je napisao Tito Strozzi za sebe i suprugu Elizu Gerner, a njihovu su igru na sceni zagrebačkog kazališta Histrioni oživjeli njihova unuka Dora Fišter Toš i Janko Popović Volarić.

Žena ima i biološke potrebe

Dora je u sretnom braku sa slovenskim glumcem Tadejem Tošem s kojim ima dvije kćeri, Evu i Juliju, te sina Andreja. U srži predstave odnos je muškarca i žene koji gaje ljubav prema kazalištu, ali i jedno prema drugome, baš kao i Dora i njezin suprug.

– I ja volim i jedno i drugo, samo je razlika biti žena u tom poslu. Muškarac često ima priliku sav entuzijazam i vrijeme posvetiti svom pozivu, a žena ima i druge, biološke potrebe. Uz svu moju ljubav prema kazalištu, u životu mi je prevagnulo da mi je ono privatno puno važnije. Ali najljepša je ta kombinacija, da se sve može miješati i ponekad je ono poslovno jače, a ponekad ono privatno. Ponekad se od djece odmoriš kada odeš na probu, a katkada se od kazališta odmoriš kada si kod kuće s njima i partnerom. Čini se da je na kraju neodjeljivo – kaže Dora koja nema problema s usklađivanjem poslovnih i privatnih obaveza.

– Kad su djeca bila jako malena, nisam radila i bila sam kod kuće. Nisam se borila s terminima ili time tko će mi čuvati djecu, nego sam bila s njima. Sad kada su veći i više nisu toliko ovisni o meni, otvara se prostor za mene – kaže glumica koja potječe iz jedne od najpoznatijih glumačkih obitelji te priznaje kako ne bi željela da njezina djeca nastave tu tradiciju.

– Ne bih htjela, ali neka rade što žele. Kćeri stalno nešto glume, imaju predstave, ali to je možda tipično za djecu. Nisam odabrala ni da moj suprug bude glumac, tako se dogodilo, ali da me netko prije pitao, rekla bih – samo ne glumac – kaže Dora koja je do prije nekoliko godina sa suprugom živjela u Sloveniji.

– To su dva različita stila života. Zagreb – grad, događaji, ljudi, tramvaji, kazališta, čuda, a ondje je selo – izolacija, nema susjeda, sve je potpuno drukčije. Ja bih se i vratila u taj život, ali ne mogu djecu vratiti jer oni rastu, znatiželjni su, željni svijeta, ljudi, prometa, događaja i zbog njih smo u Zagrebu. Ali u mirovini se vidim ondje – zaključila je.

Komentara 1

PU
Pulchrum
15:27 28.01.2017.

Ova glumica, čini se, stvarno uživa u životu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije