Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
završila na operaciji

Domaća glumica prisjetila se borbe za život: 'Imala sam izljev krvi u mozak'

Foto: RTL
1/12
15.02.2024.
u 19:40

Proznala je da u ni jednom trenu nije dvojila hoće li javno reći što se dogodilo.

Glumica Ivana Roščić 2022. godine u svibnju proživjela je pakao prsnuća aneurizme u mozgu. Tada je završila na operaciji koja joj je spasila život. Glumica je od tada prošla kroz dugi oporavak, a sada je za IN magazin prisjetila tih trenutaka. 

''Znači prije dvije godine sam imala izljev krvi u mozak, prilikom prsnuća aneurizme, za koju nisam ni znala da ju imam, hitno sam operirana, oporavak iziskuje svoje. Znaš ja uvijek naglašavam da sam imala sreću, u tome svemu ali da je bio šok za mene za moju cijelu obitelj i prijatelje, apsolutno'', rekla je Ivana i dodala da nije dvojila hoće li javno reći što se dogodilo. 

VEZANI ČLANCI

 

''I sami znamo koliko je važna prevencija i prepoznati simptome na vrijeme je ključno i bitno, ovo je isto vrsta moždanog udara. I upravo zato što ni sama nisam znala, prije sam odlučila javno progovoriti o tome, jer na taj način osvještavamo potencijalne rizike, simptome, i ako reagiramo na vrijeme spasiti bez većih posljedica'', priča Ivana.  U tim se trenucima borila s napadima panike.

''Da, meni se odogodilo da kad sam izašla iz bolnice da sam mislila sjajno. Međutim psiha radi svoje, podsvjest, imala sma takve napade panike, koji su trajali po sat vremena, i onda sam se uhvatila u koštac s njima, i krenula redovito na psihoterapiju, pomagala sam se raznim tretmanima, arjuvedskim, zen sound terapijom, da se vratim ponovno da se ucentriram. I zvukovi i tijelo, kao da lebdim dva metra iznad zemlje, zvuči sjajno ali nije, jer zapravo nisam osjetila dovoljno svoje tijelo kao što sam ga osjećala nekad'', priča Ivana. Najgore je bilo što je sve bilo pred djecom. 

''Suprug je bio potpora - apsolutno - ali trebalo je djeci objasniti da mama nije dobro - on je krenuo s tim dok sam još bila u bolnici da mi je nešto sa nogom da sam pala, međutim oni su bučni, imali su 4 i 6 godina, jednostavno, rekli smo da sam imala potres mozga i bili su brižni, nježni, držali za ruku, vodili'', rekla je Ivana. 

Početkom godine rekla je da se vratila u svoje matično kazalište – u Gavellu. Ivana je kazala kako je morala puno spavati, nije dobro hodala i njeno tijelo je jednostavno tražilo svoj oporavak. Smetala joj je buka i svjetlo, a zbog toga rad u kazalištu nije bio moguć.

VIDEO Gradonačelnik Zadra: Protiv svake zabrane sam, ali ne bih išao na koncert Aleksandre Prijović

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije