Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZLATNA MLADEŽ ZIMBABVEA

Ovako Mugabeova djeca i rođaci troše na luksuz dok zemlja gladuje

Zlatna djeca Zimbabvea
Foto: Instagram
1/10
21.11.2017.
u 22:10

Predvodi ih sin sad već bivšeg predsjednika, koji se također zove Robert Mugabe. Osim njega, u Harareu su dobro poznate i sestre Vanessa i Michelle Chironga, kćerke političara i mogula Philipa Chiyangwe, čije se bogatsvo provjenjuje na čak dvije milijarde kuna.

Dok ostatak zemlje živi u siromaštvu, i Zimbabve ima svoju "zlatnu mladež". Predvodi ih sin sad već bivšeg predsjednika, koji se također zove Robert Mugabe. Osim njega, u Harareu su dobro poznate i sestre Vanessa i Michelle Chironga, kćerke političara i mogula Philipa Chiyangwe, čije se bogatsvo provjenjuje na čak dvije milijarde kuna. Sestre imaju nadimak "Kardashianke iz Zimbabvea", a na društvenim mrežama često objavljuju fotografije svog bogatstva. Iako doslovno plivaju u novcu, za sebe kažu kako žive "skromno".

Vanessa se tako udala prije dvije godine na Sejšelima, a svojim je pratteljima na Instagramu rekla kako je potrošila "skromnih" 50 tisuća dolara za 50 gostiju, zato jer bi joj u Harareu došlo 9000 ljudi. Vlasnica je gotovo milijun dlara vrijednog Range Rovera, no rijetko ga vozi po Zimbabveu jer, kako je rekla, rupe na cesti bi joj mogle uništiti auto.

Vanessina sestra Michelle vlasnica je luskuznog salona za kosu, a na internetu prodaje perike za 200 funti. Michelle samu sebe oslovljava kao "šefica", a na društvenim mrežama često se hvali skupim dizajnerskim tablicama i džipom kojeg vozi.

Mugabe mlađi studirao je arhitekturu na američkom koledžu u Dubaiju. On se, pak, hvali ni manje ni više nego automobilom koji je prava replika batmobilea. S bratom Chatungom često objavljuje snimke iz noćnih klubova u kojima se zalijevaju šampanjcem, a na rukama ponosno pokazuju zlatne rolexe. kad putuju van zemlje o rade u privatnom mlažnjaku čija je unutrašnjost obložena zlatom.

Sidney Himbara Jr., sin jednog od najvećih biznismena u ovoj siromašnoj zemlji hvali se Zanottijevom torbom od aligatorove kože, a posebno je ponosan na zlatni pištolj koji ispaljuje ruževe za usne.

Premda je Robert Mugabe potpisao ostavku, zimbaveanska zlatna mladež još uvijek uživa u svojim bogatsvima, a ostatak zemlje jedva sklapa kraj s krajem. Inače, inflacija u Zimbabveu trenutno je dosegla 348 posto.

 

Komentara 23

NE
Neutralac
02:39 22.11.2017.

Ovo je Titov prijatelj ako niste znali..... vidi se .... ista skola.... ista arogancija i prepotencija....

ST
stefj
00:16 22.11.2017.

He, he, tako je i Tito, jedino što nije baš toliko volio svoju obitelj, nego je uzimao uglavnom za sebe. Jedino što se Tito šetao po svijetu, vozio se jahtama, navlačio poznate glumice pa je to koštalo malo više. A preko 2/3 budžeta je trošio na vojsku da ga netko izvana ne sruši i na policiju da ga nitko iznutra ne smeta...

ZG
zgkreso
06:06 22.11.2017.

HDZ i tamo na vlasti?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije