Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Erykah Badu na Exitu

Dobitnica četiri Grammyja s tri muškaraca ima troje djece

Erykah Badu
24.04.2012.
u 22:00

Prva dama neosoula Erykah Badu jedna je od najvećih zvijezda festivala Exit koji će se od 12. do 15. srpnja održati u Novom Sadu. Slatki okus svijeta zabave prvi je put okusila s četiri godine kad je s majkom nastupila u rodnom Dallasu.

Prva dama neosoula Erykah Badu jedna je od najvećih zvijezda ovogodišnjeg festivala Exit koji će se od 12. do 15. srpnja održati u Novom Sadu. Američka pjevačica poznata po autentičnom vokalu i ekscentričnom izgledu na glavnoj pozornici Exita nastupit će 14. srpnja. Na značajnim stranicama koje je ta 41-godišnja pjevačica ispisala u povijesti soul glazbe našli su se njezini hitovi “Love Of My Life”, “On & On”, “Bag Lady”, “Window Seat”, “Tyrone”, “Honey” i drugi. Od debi-albuma, Baduizm, iz 1997. pa sve do posljednjeg, New Amerykah Part Two (Return of the Ankh) iz 2010. njezin muzički opus odisao je afričkim beatom, američkim bluesom, jazzom i funkom.

Ljubi samo repere

Slatki okus čarobnog svijeta zabave prvi je put okusila s četiri godine kad je s majkom, kazališnom glumicom, nastupila u predstavi u rodnom Dallasu. S 14 godina počela je raditi kao DJ na lokalnoj radijskoj postaji, a nedugo zatim mlada je buntovnica promijenila ime. Rođena kao Erica Wright vjerovala je da ima ropsko ime te je odlučila izmijeniti način na koji se piše. Dodala mu je nastavak “kah” koji označava dušu, dok je Badu ime za svako deseto dijete rođeno u afričkoj etničkoj grupi Akan.

Majka je troje djece koje je dobila s trojicom muškaraca, a ljubila je samo repere. Iste godine kad je izdala prvi album Erykah je rodila prvo dijete, sina Sevena Siriusa Benjamina kojeg ima s reperom Andréom 3000, članom grupe OutKast. Kćer Pumu Sabti Curry, čiji je otac reper The D.O.C., rodila je 2004. u svom domu u Dallasu, a na porođaj kod kuće odlučila se i prije tri godine kad je dobila kćer Mars Merkabu Thedford koju ima s dečkom Jayem Electronicom.

Kazna zbog golotinje

Pažnju medija zaokupio je i njezin videospot “Window Seat” iz 2010. u kojem se pjevačica skinula gola na mjestu na kojem je ubijen John Kennedy, radi čega je morala platiti kaznu od petsto dolara. Prije nekoliko tjedana pojavila se kao gošća na debitantskom albumu grupe Rocket Juice and The Moon, sastavljene od glazbenih veličina Damona Albarna (Blur, Gorillaz), Flea (Red Hot Chili Peppers) i Tonyja Allena. Prošli tjedan najavila da će ove godine objaviti dva albuma, četvrti solo projekt i album sa svojim bendom The Cannabinoids.

Ključne riječi

Komentara 1

LI
liliZG
10:17 25.04.2012.

ime je promjenila jer ne ide uz njen imidž,.......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije