Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAVOR BRUKETA PIŠE ZA VEČERNJI

Dobar dizajn je danas najbolji muzejski čuvar

25.09.2022.
u 16:00

U 20. stoljeću modernisti su vjerovali da je cilj dobrog dizajna njegova upotrebljivost - koliko dobro predmet može obaviti svoju funkciju. Za druge, dizajn je nešto manje shvatljiv. Može biti nešto što će izazvati emocionalnu reakciju kroz ljepotu ili znatiželju. No ono što čini dobar dizajn ipak je otvoreno različitim interpretacijama, a to je upravo ono što je prikazano u muzejima dizajna - dizajn koji se mijenja, pobuđuje osjećaje i kreira svijet koji nas okružuje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?