Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'čudan' punkerski život

Davorin Bogović: Kod kuće sam domaćica i kuham fenomenalno

davorin
Foto: Pixsell
1/9
29.12.2014.
u 10:00

– Živjeti kao roker i punker znači živjeti na neki vlastiti čudan način i ne cijeniti puno politiku. Ja sam punker non-stop, a najgluplje mi je kad se netko samo vikendima pretvara u punkera – objašnjava 54-godišnji Davorin Bogović koji će 2014. pamtiti kao dobru godinu, a veseli se i 2015. u koju će ući nastupajući na Forumu u Puli s Gibonnijem i Damirom Urbanom.

U godini na izmaku Davorin je sa svojim Bogovićima izbacio singlove „Krenimo“, „Nizbrdo od ljubavi“ i „To neću biti ja“ kojima najavljuju nadolazeći album “Mijene”.

Sinovi su mu izgubljeni

– Nikad u životu nisam morao toliko, u svako doba dana, slušati sve pjesme na albumu kao pjesme s “Mijena”. Dođem nekamo i čujem da svira nešto drugo i ne, nije mi to dobro.

Moj bend i ja svaki dan sve se više oduševljavamo pjesmama, a i svi nama bliski ljudi koji su ih čuli zadovoljni su sa svakom pjesmom koja će biti na albumu. Na neke pjesme i plaču – otkrio nam je Bogović. U spotu za pjesmu “Krenimo” pojavljuje se manekenka i voditeljica Tina Katanić koja u bijeloj haljinici predstavlja anđeosku ljepotu naspram rock-benda u crnim odijelima, a Davorin nas je upozorio:

Foto: Promo

– Nemate pojma kakav sam ja bio anđeoski ljepotan – smije se glazbenik pa u istom tonu nastavlja:

– Jako sam si čudan u tom spotu, u odijelu, košulji i s kravatom. Naočit sam gospodin kojeg bi svaka pravnica ili liječnica poželjela za muža.

No pravnice i liječnice o braku s legendarnim zagrebačkim rokerom mogu samo maštati jer Davorin je već 23 godine u braku s medicinskom tehničarkom Zvonkom. Imaju dva sina, 23-godišnjeg Domagoja i 21-godišnjeg Karla.

– Moji sinovi, kao i mnogi iz njihove generacije, izgubljeni su u ovom vremenu. Rade povremeno, ali poslove ispod svog nivoa. Nije da ih ja uzdižem, tako svi kažu – rekao je. Kada ne pjeva i ne stvara glazbu, Davorin se bavi svojom drugom strašću – kuhanjem.

– Kod kuće sam domaćica, perem suđe i kuham zato što hoću nešto dobro pojesti. Ako to ostavim bilo kome drugome u obitelji, neće biti dobro. Što se tiče supruginih kulinarskih vještina, dosta je toga rečeno u pjesmi “Moja voljena” i stihu “Tvoja jela su sva nejestiva” – nasmijao se Bogović.

Supruga ga nije podnosila

– Fenomenalno kuham i često pripremam jela za ekipu. Specijaliteti su mi pileći curry, chili con carne, paella, zapečeni grah, razne musake. Iskoristim sve iz hladnjaka, od ostataka složim veličanstvenu klopu – dodao je.

Foto: Instagram

Suprugu je upoznao 1987. I čim ju je prvi put vidio, zapela mu je za oko.

– Vrlo brzo odlučio sam da će mi biti žena, ali ona me u to vrijeme nije baš podnosila. Rekla mi je da nema šanse da bude sa mnom zbog čega mi je bila još interesantnija. To je bila dugogodišnja borba da je osvojim – ispričao je Bogović te se sjetio vremena kad su žene ludjele za njim, kao i za ostalim članovima Prljavog kazališta, u kojem je tada pjevao, krajem 1970-ih.

– Bili smo jedva punoljetni i već velike zvijezde u bivšoj Jugoslaviji. Neki moji kolege hodali su s našim manekenkama koje su bile svjetski poznate. Ja se nisam palio na manekenke, zaljubljivao sam se u drukčiji tip djevojaka. Više volim da ljulja nego da žulja, ali morale su imati lijepo lice – kazao je. A djelić tih dana najveće slave u doba novog vala 1980-ih bit će prikazan i u igranoj seriji “Crno-bijeli svijet” koja krajem siječnja kreće na HTV-u. Jedan od likova bit će, naravno, Davorin Bogović.

– U to doba nije bilo dana da nisam doživio barem tri po život opasne stvari. Bio sam totalni bedak i radio ludosti koje bih mogao prepričavati cijeli jedan dan. Imao sam puno love i manjka vremena pa sam tako jednom hitno morao iz Zagreba doći na more, a, kako je bila noć, bilo mi je preostalo samo da uzmem taksi. Taksist je na kraju ostao na moru sa mnom ružiti do jutra u disku, prespavao je kod mene, platio sam mu klopu i još mu je bilo žao što mi je naplatio vožnju.

Rekao mi je da još nije imao tak dobru gažu da dođe doma ženi s “perjem”, a dobro se proveo – ispričao nam je Davorin Bogović.

Foto: Instagram

>> Doznajte kako je Prljavo kazalište krenulo u Dubravi prije 37 godina

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije