Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZVIJEZDE ZA MAESTRAL

Đani Stipaničev, Tedi Spalato, Lorena Bućan i Đorđi Peruzović pjesmama Vice Vukova oduševili publiku splitskog HNK

Koncert za Maestral
Foto: Maja Prgomet
1/8
20.12.2021.
u 14:27

Odlično raspoloženu publiku oduševile su melodije svima znanih pjesama „Tvoja zemlja“, „Zvona moga grada“, „Bokeljska noć“, „Pismo ćali“, „Mirno teku rijeke“, ali i šaljive dosjetke zvijezde večeri Đanija Stipaničeva koji nakon koncerta nije skrivao zadovoljstvo

Bezvremenski hitovi legendarnog Vice Vukova podigli su sinoć na noge publiku splitskog HNK koja je uživala u dvosatnoj glazbenoj čaroliji u izvedbi šibenskog tenora Đanija Stipaničeva i njegovih gostiju Tedija Spalata, Đorđija Peruzovića i Lorene Bućan. Uvod u humanitarni božićni koncert pod nazivom „SEM i prijatelji“ bilo je uručenje dva čeka na ukupno 30 tisuća kuna ravnateljici splitskog Dječjeg doma Maestral Jeleni Burazin i ravnatelju Klinike za onkologiju KBC Split Eduardu Vrdoljaku koje je darovala splitska tvrtka SEM 1986 čiji humanitarni koncerti već postaju tradicija, obzirom da je ovo već četrnaesti koncert u njihovoj organizaciji.

Odlično raspoloženu publiku oduševile su melodije svima znanih pjesama „Tvoja zemlja“, „Zvona moga grada“, „Bokeljska noć“, „Pismo ćali“, „Mirno teku rijeke“, ali i šaljive dosjetke zvijezde večeri Đanija Stipaničeva koji nakon koncerta nije skrivao zadovoljstvo:

- Ponosan sam što moj prvi samostalni koncert u splitskom HNK ima tako lijepi povod. Uživao sam na ovoj predivnoj pozornici sa svojim sjajnim bendom i dragim gostima Tedijem, Đorđijem i Lorenom koji su doprinijeli odličnoj atmosferi koja se itekako osjetila u dvorani. Izveli smo repertoar posvećen doajenu hrvatske glazbe Vici Vukovu čije pjesme ovakvim koncertima čuvamo od zaborava. Pozivam sve građane da sudjeluju u ovoj, ali i drugim humanitarnim akcijama tijekom cijele godine jer zajedno možemo puno toga - rekao je Đani.   

Đanijevi kolege glazbenici nisu ni trenutka dvojili kada ih je pozvao da mu se pridruže na ovom svečanom koncertu. Tedi Spalato pokazao je svu raskoš svoje interpretacije; najprije je publiku zabavio duhovito iznijevši pjesmu „Finili su Mare bali“, a odmah zatim maestralnom vokalno-gitarskom izvedbom „Dalmacijo povišću pritrujena“ sve prisutne na trenutak odveo u neki ljepši, spokojniji svijet. Velika nada hrvatske glazbe Lorena je u duetu s Đanijem otpjevala klasik „Neka cijeli ovaj svijet“ te svoj aktualni hit „Tvoja i gotovo“ dokazavši zašto nosi titulu buduće pjevačke zvijezde. S legendarnim Đorđijem Peruzović čija neiscrpna  energija može biti putokaz mladim pjevačima, publika je pjevala njegove nezaboravne pjesme „Di si bija kad je grmilo“ te „Ponoćno sunce“, a s velikim žarom otpjevao je i „Dalmatinsku elegiju“ Vice Vukova, koji je baš kao i on rođeni Šibenčanin.  

Lijepa večer puna emocija, sjajne glazbe i dobrih namjera izmamila je osmijeh na lice svih prisutnih koji su kući otišli ispunjenih srca s pjesmom na usnama.

VIDEO Danijela Martinović održala koncert u Zagrebu nakon dvije godine: Oduševila i stajlingom u maloj crnoj haljini dubokog dekoltea

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije