Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Otkako te nemam'

Danas premijera posljednje balade Kemala Montena

kemal monteno
Foto: Nina Djurdevic/Pixsell
1/6
28.10.2015.
u 14:15

SURADNJA Duet je Kemal Monteno snimio prije više od godinu dana s Maxom Hozićem

“Otkako te nemam ne bojim tugom zidove i muzika u prazan stan navrati mi predvečer...” Riječi su to pjesme “Otkako te nemam”, posljednje koju je snimio legendarni Kemal Monteno, a s njim otpjevao Maksim Hozić Max. Glazbu i tekst za ovu baladu potpisuje Elvis Hadžić, a aranžman Toni Eterović. Pjesma će se naći na novom album Maxa Hozića, a danas će biti premijerno predstavljena.

– Kad mi je Elvis poslao pjesmu, slušajući je, mislio sam kako bi to bila idealna pjesma za Kemala Montena, baš mi je “vuklo” na njega.

Red vica, red pjesme

I tada sam pomislio, pa možda ne bi bilo loše ni kada bi to bio duet. Uživanje, ali i velika škola bilo je slušati Kemu kako snima svoje dionice u studiju. Red vica, red pjesme, Kemo je, koliko god velik i poznat bio, ostao otvorena i topla osoba. Meni je došlo da ga zagrlim već nekoliko minuta nakon upoznavanja. Veliki šok bio mi je kad sam čuo da je preminuo. Želim se ovom pjesmom oprostiti od velikog umjetnika, ali ga i u isto vrijeme učiniti neizbrisivim dijelom svog života, lijepom uspomenom i nadahnućem – kazao nam je Max. Pjesma je snimljena prije više od godinu dana i nakon Kemine smrti Max se premišljao hoće li je objaviti. Ipak, uz potporu udruge „Kemal Monteno“, koja je osnovana u cilju promicanja te očuvanja lika i djela skladatelja, pjesnika i umjetnika Kemala Montena, na čijem je čelu obitelj poznatog kantautora, ali i Đelo Jusić Jr. i Paula Jusić, Max je ipak odlučio objaviti ovaj lijepi duet.

– Gospođa Branka Monteno rekla mi je da obavezno moram snimiti tu pjesmu jer se Kemi jako svidjela i on bi i želio da je ljudi čuju – kazao nam je Maksim Hozić.

Kemina gitara

Za pjesmu “Otkako te nemam” snimljen je i spot u Poreču i okolici, u režiji Katje Restović, koja je imala veliki izazov ekranizirati ovaj duet. Sniman uz visoke produkcijske zahtjeve tjedan dana na više od 10 lokacija, spot priča priču o rastanku, i to kroz pokret i ples. Talentirani plesači i koreografi Ema Janković i Marko Herceg spojem modernog i klasičnog pokreta prikazali su turbulencije jednog ljubavnog odnosa, dok je Max, osim glume i pjevanja, otišao korak dalje pa je za potrebe spota potpuno promijenio svoj izgled. U spotu nema Keminih kadrova, ali se zato pojavljuje njegova poznata gitara, koja nas tako podsjeća na velikog umjetnika, koji nas je napustio prije gotovo deset mjeseci... Spot će večeras biti premijerno prikazan u programu CMC televizije.

>>Na rubu suza zbog nastupa Luke Bulića

>>Kemal Monteno: kao da je cijeli život razmišljao o tom jučerašnjem danu...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije