Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SOPHIE TURNER

Dala bih sve da se vratimo u Dubrovnik snimati nove sezone Igre prijestolja

Sophie Turner
Foto: Press Association/PIXSELL
1/4
11.07.2017.
u 15:00

U novoj sezoni Sansa Stark smatra da ona treba postati kraljica Sjevera, a ne Jon Snow

Sljedećeg ponedjeljka 17. srpnja u 3 sata ujutro na HBO će biti emitirana prva epizoda sedme sezone “Igre prijestolja”. Koliko god držali da je povratak “Twin Peaksa” veliki događaj za televiziju, kao dolazak nove generacije “Zvjezdanih staza” koju također očekujemo ove godine, ama baš ništa ne može se usporediti s adrenalinom milijuna sljedbenika koji iščekuju novu sezonu Igre prijestolja. Emitiranje sedme sezone protegnulo se u ljeto zbog zimskog snimanja pa su se dodatno podgrijavala nagađanja što će se događati u nastavku ove kultne serije. Dio toga što nas čeka za osam dana pokušali smo doznati u ekskluzivnom razgovoru sa Sophie Turner, jednom od glavnih glumica. Njezin lik Sansa Stark u novoj bi sezoni trebao znatno dobiti na važnosti. 


Hoćemo li sada, kada je toliko toga iza Sanse, vidjeti njezinu tamniju stranu i osvetnički pohod?

Ovisi o tome što podrazumijevate pod tamnijom stranom. Ova sezona bit će vrlo moćna i snažna, Sansa će imati manje suosjećanja za druge i više će misliti na sebe. Učinit će sve da dobije ono što želi. Odgovor na to hoće li postati tamna morate čekati. U svakom slučaju to će biti njezina vrlo uzbudljiva epizoda.


Je li Sansa ostala po strani zbog Jona Snowa?

Da, svakako. Ona smatra da bi trebala postati kraljica Sjevera i čini joj se nepravednim to što ljudi nisu prepoznali njezine zasluge. A to bi trebali znati svi Sjevernjaci i, naravno, njezin brat Jon Snow. Kad bi Jon učinio ono što je učinila ona, Sjevernjaci ne bi imali nikakvih problema da mu se naklone. Sve što želi je bratovo poštovanje, ali misli da ga nije dobila.

Mislite li da postoji mogućnost da se nekako vrati čak i Hodor, možda kao bijeli hodač?

Ništa ne bih isključila. U Igri prijestolja može se dogoditi baš sve. No ne znam bi li mi se to sviđalo jer bi Hodor kao bijeli hodač bio strašan. Ali kao lik jako mi nedostaje.

A hoće li vam na setu nedostajati i Iwan Rheon koji je glumio Ramsayja Boltona?

Ah, naravno. Vidjela sam ga na dodjeli Emmyja i svima je bilo potpuno bizarno da smo se družili. Iwan je prekrasan i jako duhovit. To je uvijek tako, glumci koji igraju najveće zločince na filmu u stvarnom su životu vrlo ugodni. Isto je s Jackom Gleesanom (Joffrey Baratheon, op. a.).

U posljednjoj sezoni s njim ste igrali u jednoj od najnasilnijih scena u Igri prijestolja, ali i televiziji općenito. Mislite li da je scena silovanja otišla predaleko?

Ne. Takve su se stvari u vrijeme Tudora, na koje se naslanja Igra prijestolja, događale. Igra prijestolja nije serija koja bi to izbjegavala i stvarala lažne lijepe slike, a onda ubacila još nekoliko zmajeva. Ako se pretvarate da se takve stvari nisu događale, to je nepravedno. Reakcije su bile jake i primjerene sceni. Zadovoljna sam da smo time otvorili neke teme i to me je nadahnulo da sada surađujem s međunarodnom humanitarnom organizacijom Woman for Woman International, koja pomaže ženama u manje razvijenim zemljama koje su marginalizirane u društvu jer su silovane. Kad se na televizijski pojave takvi prizori, oni doprinose tome da su sve manje tabu.

Bilo je zanimljivo gledati odrastanje Sanse Stark u prošlim sezonama. Kakav je vaš stav prema njezinu karakteru?

Teško je to opisati jer nas dvije kao da smo odrastale zajedno. Ona je jednostavno postala dio mene. Počela sam je glumiti kad sam imala trinaest godina, što je razdoblje kad se razvijaš kao osoba. I kad s nekim odrastaš tako dugo, ne možeš si pomoći da karakter koji glumiš ne utječe na tebe. Sansa ima veliki utjecaj na mene i njezin me lik nadahnjuje.


U kojem smislu?

U mnogo toga. Sigurno je najjači lik koji sam ikada imala priliku glumiti. To je žena koja se stalno bori i ne dopušta da joj se na putu ispriječi patrijarhat. Zna se prilagođavati različitim situacijama u kojima se nalazi, što je također velika značajka za preživljavanje u okruženju u kojem se nalazi. Ona je vrlo tvrdoglava i zna što želi.


Zbog serije ste se tetovirali?

Dala sam si napraviti tetovažu kad sam dobila ulogu. Ali odlučila sam se na boju breskve jer mi je majka rekla da se ne smijem tetovirati tamnom bojom. 


Seriju ste snimali i u drugim zemljama. Gdje vam se najviše sviđalo?

Dubrovnik je prekrasan, tamo sam snimala prve četiri sezone, dakle dosta. To je jako lijepo mjesto i potpuno različito od Belfasta u kojem smo snimali posljednju sezonu. Snimali smo u starom dijelu grada, a tu se zaista može osjetiti povijest. Osim toga, tamo je toplo, što je super. Da, u Dubrovniku je stvarno bilo lijepo i dala bih sve kad bismo se vratili u tu toplu zemlju na snimanje. Snimala sam i na Islandu, ali samo jedan dan, u četvrtoj sezoni, krajolik je nevjerojatan.

Kit Harington kaže da ne može prestati razmišljati o tome što će raditi kad završi serija. Što je s vama?

Počela sam razmišljati o tome, ali nisam još ništa učinila u vezi s tim. Kad ostanem bez posla, zgrabit će me panika. Kad završi Igra prijestolja, neću imati nikakve garancije da ću imati novi posao. Zabrinuta sam, ali nadam se da ću snimati u još jednom X-Menu. A s druge strane pitam se i trebam li si nakon Igre prijestolja priuštiti malo predaha. Da budem iskrena, ne znam što ću raditi, živim iz dana u dan.


Gnjave li vas fanovi?

Nisam imala čudnih iskustava što mi je pomalo i žao. Jer očekivala sam da ću imati i neka bizarna iskustva. Nedavno je ipak do mene došao neki čovjek koji je znao sve o meni, što je bilo prilično čudno. Govorio mi je da me volio u Valentinovoj haljini i kako mu se sviđa moja nova tetovaža. A ja sam si mislila – oh, ne, to je previše. Inače, ništa pretjerano ludo.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije