Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šokantno otkriće

Čedna glumica Vivien Leigh bila je biseksualka

Vivien Leigh
28.08.2010.
u 20:43

Podvojena seksualnost u Hollywoodu nije trend današnjice, već postoji od njegovih zlatnih vremena. Oskarovka Vivien je 40-ih godina bila oličenje čednosti, a njezin brak s Laurenceom Olivierom dizan je u nebesa

I u današnje nekonvencionalno vrijeme nedavno otvoreno priznanje glumice Anne Paquin da je biseksualka, šokiralo je javnost. U međuvremenu sretna Anna prije koji tjedan skrasila se i udala za glumca Stephena Moyera, a mediji su se nastavili baviti raspravama je li podvojena seksualnost kod brojnih hollywoodskih glumaca tek modni krik i obijest. A odgovor da nije, već da je podvojena seksualnost u Hollywoodu prisutna od njegovih zlatnih vremena potvrdila je i nova biografija pokojne legendarne glumice Vivien Leigh.

 Dečke skupljala u bordelu

 Pjesnik John Betjeman opisivao ju je kao ‘esenciju britanske ženstvenosti 40-ih’, a njezina ljubav s Laurenceom Olivierom dizana je u nebesa čednosti. No, u knjizi “Damn You, Scarlet O’Hara”, autora Darwina Portera, koji je glumicu poznavao, i Royja Moseleyja koji je bio Olivierov asistent, a koja bi uskoro trebala izići u Americi, zvijezda filma “Prohujalo s vihorom” predstavljena je kao ozbiljna nimfomanka i biseksualka.  A ukratko, ono što ćemo tek čitati ide ovako. Dvostruka oskarovka bila je ovisnica o flertu, a Oliviera je obožavala psihički mučiti prevarama. Bila je u vezi s glumicom Isabelom Jeans poslije koje je imala još dvije poluozbiljne lezbijske veze.

 Šutnju plaćala nakitom

 No, ono što je njezina supruga još više dovodilo do ludila, bila je njezina opsesija seksom s mladim muškarcima. Muške prostitutke skupljala je u bordelu Scotty’s u Los Angelesu i njihovu diskreciju plaćala nakitom, dragim kamenjem, čak i dionicama. A prilikom gostovanja u Italiji, Vivien je i izbačena iz jednog hotela jer je u njezinoj sobi bilo previše ‘akcije’. Stoga, može se zaključiti da bi legendarna filmska Scarlet O’Hara na današnje biseksualke i preljubnice nad kojima se neki zgražaju, samo odmahnula rukom i poručila im u maniri svojeg lika iz filma: ‘Uživajte jer sutra je novi dan’.Vivien Leigh nije jedina povijesno poznata biseksualka. I glumica Marlene Dietrich iako udana za Rudolfa Siebera najviše je uživala sa ženama. Pa i Eleanor Roosevelt, poznata kao velika aktivistica i prva dama i supruga američkog predsjednika Franklina Roosevelta, imala je dugogodišnju vezu sa ženom. A i današnji Hollywood vrvi primjercima. Tako je Drew Barrymore prije sedam godina priznala da je biseksualka. I glumica Anna Heche bila je u vezi s komičarkom Ellen DeGeneres s kojom se planirala i vjenčati, ali ipak je završila s muškarcem.

Komentara 12

CR
croatica888
21:08 28.08.2010.

Pa mnoge naše rvatce su bile kakti pravo katolkinje, djevice, junferice, prave domaćice...a kad ono, neki video, neka slika... jooooooooo....j.

KR
krilnik2
21:22 28.08.2010.

\"Zameo ih vjetar\"! prohujalo..... je jugo-svrbski prijevod

Avatar Časna seka
Časna seka
20:41 29.08.2010.

Gle što su zvjerski napali ženu, i to pokojnu... Sramite se.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije