Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ponosna britanka

Catherine Zeta Jones bit će nagrađena za promociju Walesa

cathrine zeta jones
pixsell
22.02.2011.
u 10:17

Poznatu 41-godišnju velšku glumicu 4.ožujka na velikom balu u Yale Clubu u New Yorku nagradit će velško društvo St. David za promociju zemlje u kojoj je rođena i odrasla

Lijepa britanska glumica Catherine Zeta Jones nakon skoro dva desetljeća života u SAD-u bit će nagrađena za promociju zemlje u kojoj je rođena i odrasla. Naime, poznata će Velšanka 4. ožujka na velikom balu u Yale klubu u New Yorku dobiti nagradu Dylan Thomas njujorškog društva Velšana St. David za doprinos i promociju britanske kulture. Uz nju će biti suprug Michael Douglas.

- Catherine je napravila mnogo za Wales i Velšane, sudjelovala u mnogim humanitarnim akcijama, kulturnim događanjima, ona ovu nagradu zaslužuje više od svih, izjavio je profesor i povjesničar Peter Stead koji je ujedno i jedan od osnivača nagrade.

Catherine Zeta Jones rodila se u Swanseau, primorskom gradu na južnoj obali Walesa. Majka Patricia bila je irska krojačica, a otac David bio je vlasnik tvornice slatkiša.

Slavu na Otoku donijela joj je serija "Dražesni pupoljci svibanjski" gdje je glumila Mariette, najstariju kći Pa Larkina kojeg je glumio David Jones.

Na vjenčanju s Michaelom Douglasom 2000. pjevao je tradicionalni velški zbor, a njen prsten imao je keltski motiv.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije