Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
veliki obrat

Carole Baskin iz 'Tiger Kinga' tvrdi da je njen suprug koji je proglašen mrtvim zapravo živ i zdrav

Foto: Netflix
1/7
19.01.2023.
u 18:58

Carolin suprug navodno je pronađen živ na Kostariki, a to otkriće postalo je viralno tek godinu dana kasnije, jer ona je to podijelila u intervjuu za ITV-ov talk show This Morning. Tada je kazala kako je Lewis, koji je 2002. zakonski proglašen mrtvim, zapravo živ.

Carole Baskin, zvijezda Netflixove serije 'Tiger King', Carole Baskin tvrdi da je njen bivši suprug još uvijek živ. Naime, tijekom cijele prve sezone, Joe Exotic ekscentrični vlasnik zoološkog vrta tvrdio je da je njegova najveća neprijateljica Baskin ubila svog supruga, Dona Lewisa koji je nestao 1997. u dobi od 59 godina. 

Carolin suprug navodno je pronađen živ na Kostariki, a to otkriće postalo je viralno tek godinu dana kasnije, jer ona je to podijelila u intervjuu za ITV-ov talk show This Morning. Tada je kazala kako je Lewis, koji je 2002. zakonski proglašen mrtvim, zapravo živ. 

- Jedna od iznenađujućih stvari koje su se pojavile u nastavku Tiger Kinga bilo je pismo u kojem FBI tvrdi da je moj suprug živ i zdrav na Kostariki. Cijela drama se odvila oko mene i njega i javnost me optuživala za njegov nestanak, ali oni su cijelo vrijeme znali gdje se nalazi - rekla je Baskin u intervjuu. Ovo otkriće zanimljivo je i fanovima Netflixovog dokumentarca koji je postao hit tijekom lockdowna 2020. Čak 34 milijuna ljudi tada je pažljivo gledalo dramu koja se odvijala u životu Joea Exotica.

 'Tiger King' prati život Joea Exotica, vlasnika privatnog zoološkog vrta specijaliziranog za brigu o tigrovima, lavovima, čimpanzama i aligatorima. Joe ima tzv. fudbalerku, homoseksualac je, ovisnik o drogama, pjevač, obožavatelj oružja i kandidat za predsjednika SAD-a, a osuđen je na zatvorsku kaznu od 22 godine jer je pokušao naručiti ubojstvo svoje najljuće protivnice, vlasnice utočišta za tigrove Carole Baskin.

Priču o dokumentarcu teško je započeti. I obožavatelji i kritičari suglasni su u jednome, ovdje ne postoji početak i kraj, već jednostavno apsolutno bizarni vrtlog koji svake sekunde postaje sve zapetljaniji. U prvoj epizodi upoznajemo Exotica i Carole Baskin. Baskin se predstavlja kao sušta suprotnost Exotica, ali to ne pokazuje svojim djelima. Opsjednuta je velikim mačkama, u ormaru ne posjeduje komad odjeće koji nema neki tigrasti uzorak ili ne sliči na leopardovo krzno, a istim uzorcima ukrasila je interijer i eksterijer kuće u kojoj živi sa suprugom Howardom. Ona pokušava spasiti tigrove, no i sama ih drži u kavezima te naplaćuje ulaz posjetiteljima. Joe ju je u dokumentarcu optužio  i za ubojstvo supruga koji je poginuo u avionskoj nesreći, a tvrdi da je ona kriva što su na njega bijesne udruge prijatelja životinja.

Osim njih, u dokumentarcu se pojavljuje i Jeff Lowe, američki poduzetnik koji Exoticu želi pomoći da zadrži tigrove, kada zoološkom vrtu zaprijeti zatvaranje zbog nedostatka novca. U Exoticovu životu veliku ulogu igraju i dvojica njegovih supruga, John Finlay i Travis Maldonado. Obojicu ih je zaveo kada su tek zakoračili u punoljetnost te s obojicom stupio u brak u maloj ceremoniji za najbliže prijatelje.

Sve je zabilježila kamera, kao i ostale bitne trenutke u njegovu životu. Naime, Joea su mnogi prije dokumentarca upoznali i preko njegovih videa na YouTubeu.. Ipak, samo jednim pojavljivanjem na nacionalnoj televiziji zaintrigirao je producenta Ricka Kirkhama. Producent je htio snimiti i reality show o Exoticovu životu, a on mu je dopustio, no samo pod uvjetom da producira njegov YouTube serijal.
Nažalost, usred snimanja realityja dogodila se nesreća i izbio je veliki požar, a sve što je Kirkham dotad snimio nestalo je u plamenu. Istina, on i Exotic su se prije toga posvađali oko autorskih prava, pa neki sumnjaju da je Exotic sam zapalio svoj studio u kojem je bio sav materijal koji je producent do tada snimio. U YouTube emisiji redovito je gorljivo objašnjavao zašto ne voli Carole Baskin. Gledateljima je slikovito dočarao sve načine na koje će je pokušati ubiti.

U jednom trenutku u studiju je bila i lutka koju je odjenuo kao Baskin i propucao ju je pištoljem. No, situacija se zakuhala kada se počeo družiti s Jeffom Loweom. Njegovu suradniku ponudio je jako malo novca da ubije njegovu suparnicu, a on se sakrio u hotel i sve potrošio na alkohol.

Lowe je u tome vidio priliku da Exotica potpuno isključi iz posla i zaštiti sebe od daljnjeg progona policije zbog raznih prijašnjih prijestupa, pa ga je snimao kako dogovara ubojstvo i Joe je završio u zatvoru. U to vrijeme napustio ga je i suprug John Finlay, a Maldonado je tragično preminuo. Uz njega je ostao novi suprug, Dillon Passage, koji je upoznao Exotica kada je imao 19 godina. Exotic je već neko vrijeme u zatvoru, a od bizarnog košmara koji je prikazan u dokumentarcu zanimljivije je samo ono što se otkrilo nakon toga. Osim optužbe za pokušaj ubojstva, dobio je i više godina za mučenje životinja. Otkriveno je, naime, da je nehumano postupao sa svojim tigrovima te ih nekoliko i usmrtio. Branio se da su bili bolesni i da je to bilo jedino rješenje te da ih je radije sam ubio nego dopustio veterinaru da ih uspava, ali nitko nije imao razumijevanja za njega i ono što se činilo kao nepotreban okrutni čin. Istina je da se Carole Baskin na kraju ipak uspjela dokopati Exoticova ZOO-a, no mnogi su i nakon dokumentarca bili sumnjičavi zbog smrti njezina supruga. 

Njezino sklonište za velike mačke još posluje, i to kao neprofitna udruga. Nakon što je gledala dokumentarac, kazala je da nije zadovoljna kako su je prikazali, a da je odlučila u njemu sudjelovati jer je mislila da će redatelji razotkriti privatne zoološke vrtove koji zlostavljaju životinje. Jako ju je povrijedilo i to što je prikazana kao ekvivalent takvima iako se godinama bori za prava životinja te pokušava zakonski zabraniti posjedovanje divljih životinja.

VIDEO Jeremy Renner otpušten iz bolnice nakon teške nesreće koju je doživio: 'S obitelji kod kuće'

 

Ključne riječi

Komentara 1

LI
liliZG
22:50 21.01.2023.

što mi bi da sam pročitala ovaj članak.... ajme meni.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije