Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Avantura mlade nade

Carla Belovari na Pompejima se zagledala u jedne tamne oči

Carla Belovari
12.03.2010.
u 13:40

Misteriozni grad Rim i Pompeje mlada pjevačka nada Carla Belovari pamtit će po brojnim anegdotama, poučnim lekcijama i njezinoj “maloj” simpatiji.

Ležernu, spontanu i razdraganu Međimurku Carlu Belovari prošlog smo vikenda sreli na Dori. Dok su drugi izvođači od nervoze grickali prstiće, Carla je uživala u novim iskustvima i upoznavanju Opatije. 

- Volim nova mjesta - rekla nam je tada pa smo je zamolili da za Ekranova putovanja opiše jednu od svojih putopisnih avantura. Talijanska metropola bila je izbor mlade pjevačice.

– Slike su nastale na spontanom, dvodnevnom putovanju u Rim, gdje sam išla sa svojim školskim prijateljicama. Povod je bio obilazak znamenitosti, ali i vježbanje latinskog koji sam u školi, u Njemačkoj, učila punih devet godina. Obišle smo sve antičke građevine. Ali smo se naravno i dobro provele. Poslužili su nas dobro raspoloženje i lijepo vrijeme – objašnjava 22-godišnja Carla.

Iz pohoda na Rim djevojke su izašle svježije, a od lekcija jezika odustale su ubrzo nakon prve šetnje.

– Oko pola sata pokušavale smo odgonetnuti što točno piše na Slavoluku pobjede (pogodile smo čak svaku drugu riječ!) i odustale. Umjesto sa spomenika, povijesno znanje upile smo iz turističkog vodiča – našalila se pjevačica. Kao prave turistice djevojke su dane provodile na cesti, zbog čega su se do hotela jedva dovlačile. No čim bi došle do svojeg ‘domaćina’, starog samostana, njihova glad za poviješću i misterijima Rima ponovno bi se javila...

– Nisam mogla proći kroz Bella Romu, a da ne posjetim Fontanu di Trevi – kaže Carla. Kad je prišla dijamantno plavoj vodi, na njezine čari, ali i legendu “pala” je poput prave sanjarke. Naime, Fontana di Trevi poznata je ostvarivačica snova, u čije je plavetnilo potrebno baciti kovanicu, zatvoriti oči i pomisliti na predmet svoje maštarije.

– Bacila sam novčić preko lijevog ramena i zaželjela nešto što me učinilo vidljivo sretnom – rekla je, a potom se nasmijala ne želeći nam odgonetnuti na čiji je osmijeh tada pomislila. No jedno nam je ipak otkrila. U zaboravljenome gradu – Pompejima – za oko joj je zapeo jedan muškarac. 

– Sprijateljila sam se s jednim psom jer ih zaista obožavam – kaže Carla.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije