Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EKSKLUZIVNO

Brian Littrell: Danas smo zreliji, mudriji i zgodniji

Backstreet Boys
27.09.2009.
u 11:01

Koncert će se održati u zagrebačkoj Areni 27. studenog, a o dolasku nekadašnjih tinejdžerskih idola, njegovu privatnom životu te suživotu s dečkima iz benda popričali smo s Brianom Littrellom.

Iako je prošlo deset godina otkad su za njima vrištale curice iz svih uglova zemaljske kugle, sami spomen imena Backstreet Boys još uvijek pobuđuje velik interes. Nažalost, u vrijeme njihove najveće popularnosti nismo imali priliku gledati ih uživo u Hrvatskoj, no Lupa Promotion ispravila je pogrešku i na radost svih koji su nekad uzdisali za Nickom, Brianom, A. J.-em i/ili Howiejem (javno ili tajno) dovela Backstreet Boyse u Lijepu našu.

Koncert će se održati u zagrebačkoj Areni 27. studenog, a o dolasku nekadašnjih tinejdžerskih idola, njegovu privatnom životu te suživotu s dečkima iz benda popričali smo s Brianom Littrellom.

Što možemo očekivati od vašeg koncerta? Koliko ste se promijenili u glazbenom izričaju i smatrate li sebe još uvijek boy bandom?

– Znam da će zvučati kao klišej i da vjerojatno to govore svi, ali vrlo smo uzbuđeni što ćemo doći u Zagreb. Bit će to moj prvi posjet Hrvatskoj, a mislim da ni ostali dečki iz grupe nisu nikad bili u vašoj zemlji. Za mene će koncert u Areni imati i posebno značenje jer će se dogoditi dan poslije sinova sedmog rođendana. Svi koji dođu na koncert mogu očekivati veliki šou s mnogim starim hitovima, ali i osam pjesama s novog albuma “This Is Us”. Što se tiče etikete boy benda, to su nam prilijepili drugi. Mi se nikad nismo smatrali boy bendom, već vokalnom grupom. Koliko smo se promijenili? Danas smo stariji, mudriji i, nadam se, zgodniji (smijeh).

Velike zvijezde pred organizatore često postavljaju niz zahtjeva. Zbog Madonne su se morali uvoziti posebni ručnici, Beyonce je inzistirala na tome da svaka soba u kojoj boravi na turneji bude sva u bijelom. Imate li i vi posebnih želja za koncert u Zagrebu?
– Bijele sobe i posebni ručnici? Hm, sad ste mi dali dobru ideju. Šalim se, nemamo nikakvih posebnih zahtjeva osim da u backstageu bude dovoljno vode s vitaminima ili nekog energetskog pića. Zapravo, postoji jedna vrlo američka stvar koju tražimo od organizatora, a to je da nas opskrbe maslacem od kikirikija. Sviđa mi se što za svaki koncert na turneji postoji i VIP paket koji osim ulaznice uključuje i posjet backstageu tako da postoji opcija da neki obožavatelji dobiju priliku za druženje i razgovor s nama.

Nakon albuma “Millenium” koji ste izdali 1999., vaša slava počela je jenjavati i do danas je niste uspjeli uzdići na prijašnju razinu. Mislite li da ćete ikad ponovno doseći takav zvjezdani status?
– Sve dok imamo obožavatelje koji žele kupovati naše albume i voljni su dolaziti na naše koncerte, naša misija je ispunjena. Hoćemo li opet biti onako popularni – ne vjerujem. Svijet je u to doba bio drukčiji i to je sasvim OK. Cilj nam je putovati, upoznavati nove ljude i glazbom širiti ljubav.

Kakvi su sad odnosi između vas, Nicka, A. J.-a i Howieja? Pričalo se da je među vama bilo brojnih žestokih svađa?

– To je sad iza nas. Danas smo Backstreet Men, znači muškarci a ne dečki. Prije smo se često svađali: oko toga tko će pjevati koju dionicu ili tko će izvoditi koje plesne korake. Kad ste na vrhu svijeta, stvari uzimate zdravo za gotovo. Danas više cijenimo svoje obožavatelje, a i sebe volimo puno više nego prije.

Jeste li i dalje u kontaktu s Kevinom Richardsonom koji je grupu napustio prije tri godine?
– Naravno. Osim što ga još smatram vrlo dobrim prijateljem, on mi je i bratić.

Zbog čega je Kevin napustio Backstreet Boyse?

– Otišao je jer je htio raditi nešto drugo. Nije htio više biti u poslu, želio se posvetiti obitelji. I mi smo s razumijevanjem prihvatili njegovu odluku. Tko zna, možda se ponovno vrati u bend, a možda i ne.

I vi radite nešto drugo. Usporedo s nastupima s ostatkom grupe, izdajete i albume moderne kršćanske glazbe. Kako ste svih ovih godina uspjeli uskladiti te dvije suprotnosti – religioznost i status miljenika milijuna žena?
– Iskreno, nije mi bilo teško to uskladiti. Ja sam tko jesam – i kad nastupam s Backstreet Boysima ja sam religiozan čovjek. Jednako tako ne zaboravljam i ne zatomljujem činjenicu da sam veliki ljubitelj popa i član boy benda dok pišem kršćanske pjesme. Glazba je ono što radim. Žao mi je jedino što, zbog svjetske turneje, trenutačno malo pati moja solo karijera. Novi album religiozne glazbe najvjerojatnije će izaći tek sredinom sljedeće godine.

Kao mali doživjeli ste nesreću koja je završila s opasnom ozljedom glave. Iako su liječnici govorili da nećete preživjeti, sve je dobro završilo. Krajem prošle godine otkrili ste da vaš sin jedinac Baylee Thomas Wylee boluje od Kawasakijeva sindroma. Kako se nosite s tim životnim tragedijama?
– Iz tragedije koja se dogodila meni izašao sam snažne vjere i s velikom voljom za život. No ono što nam se dogodilo prošle godine, doista je bio šok. Tim gore jer se sve dogodilo u vrijeme blagdana, a Baylee je bio u bolnici. Kad smo čuli da ima Kawasakijev sindrom, supruga i ja nismo pojma imali što to znači. Educirali smo se, upoznali sa svime što ta bolest nosi. Blagoslovljeni smo jer nam se javilo puno obožavatelja koji su molili za Bayleeja. Hvala Bogu, danas je dobro i njegov život je kvalitetan.

Želi li možda i on krenuti očevim stopama i postati pjevač?

– Mislim da da. Uživa pjevati i glumiti, a kako doma imamo studio stalno mi govori da bi htio snimiti pjesmu.

Kako podnosite duge odvojenosti od obitelji, pogotovo zbog sinova zdravstvenog stanja?
– Moram priznati da je to najgori dio posla. Upravo zbog toga će jedan dio turneje supruga i sin biti sa mnom. Imamo dogovor: ja započnem sam, onda mi se oni pridruže u sredini, a pretkraj turneje opet odlaze kući. A kako 26. studenoga Baylee slavi sedmi rođendan, najvjerojatnije će i on i Leighanne biti sa mnom u Zagrebu. Rođendansku proslavu spojit ćemo s proslavom Dana zahvalnosti koji je nama vrlo bitan praznik. Valjda ćemo uspjeti u Zagrebu negdje pronaći puricu za večeru.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
20:40 27.09.2009.

Danas smo zreliji, mudriji i zgodniji: Rezervirano samo za posebne slučajeve! Vlada HR. tu ne dolazi u obzir. Oni su rezvervirani za Sovljak ili nešto slično.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije