Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U MALINSKOJ NA KRKU

Brazilski superstar Alok režirat će apsolutni party vrhunac ljeta na Jadranu

Sea Dance
24.07.2023.
u 12:54

Apsolutno glazbeni vrhunac ljeta na sjevernom Jadranu u tri noći će, uz Aloka, kreirati francuski hitmaker Willy William i house velemajstor Fedde Le Grand, a domaću i regionalnu podrškku dat će Vanillaz, Yakka, Mika Vale, Lady Lee, Vitto, Vanjanja, Ryu & Dante te Dominik

Jedan od vodećih globalnih superstarova elektronske glazbe i najutjecajniji brazilski artist današnjice Alok stiže na specijalno izdanje Sea Dance in Exile koje će se od 17. do 19. kolovoza održati u Diamond Clubu u Malinskoj na otoku Krku. Slavni DJ Mag brazilskog je producenta i DJ-a prije par sezona postavio na 4. mjesto najboljih elektronskih izvođača na svijetu i tu poziciju, ispred imena kao što su Armin van Buuren, Afrojack i Steve Aoki, drži i dan danas! Njegovu globalnu popularnost potvrđuju i brojke s društvenih mreža na kojima Aloka prati više od 50 milijuna ljudi, što znači da na otok Krk stiže drugi najpraćeniji DJ na svijetu.

Apsolutno glazbeni vrhunac ljeta na sjevernom Jadranu u tri noći će, uz Aloka, kreirati francuski hitmaker Willy William i house velemajstor Fedde Le Grand, a domaću i regionalnu podrškku dat će Vanillaz, Yakka, Mika Vale, Lady Lee, Vitto, Vanjanja, Ryu & Dante te Dominik.

Kad upitate nekog glazbenika za savjet kako uspjeti, gotovo uvijek će pričati kako je potrebno puno rada i kako su oni počeli kao jako mladi. I dok mnogi kreću u kasnim tinejdžerskim i ranim punoljetnim godinama, brazilski DJ Alok je krenuo već s 10 godina, zbog čega je i dogurao do samog vrha elektronske svetske scene.  U dobi od 10 godina, dok se klinci koje zanima glazba obično tek odlučuju za neki instrument, Alok Petrillo svoj je interes pronašao u elektronskoj glazbi i to specifično po pitanju kako nastaju remiksi. Taj vibe ga je dosad vukao kroz cijelu karijeru, pa nije niti čudo da ga je svijet uočio upravo na remiksima nekih velikih traka.

VEZANI ČLANCI: 

S 12 je imao prvi bend, i to s bratom blizancem, gde su pržili psytrance. Inače ovaj glazbeni žanr je nešto što su dva mala Brazilca imali u krvi, jer su im roditelji bili pioniri ovih partyja u Brazilu i kreatori poznatog Universo Parallelo festivala u Brazilu. Njegovo ime – Alok – inače na sanskritu znači svjetlost, za što su roditelji dobili inspiraciju nakon proputovanja kroz Indiju.

S 19 je već krenuo put solo karijere, dok su mnogi još učili kako da usklade ritmove i puste traku koja će zapaliti publiku. Samo dvije godine kasnije postaje svjetski priznat i od 2016. godine poznat kao jedini Brazilac na listama najboljih svjetskih DJ-eva. Izdvojio se u početku svojom simpatičnom i drugačijom pojavom, underground stavom, ali i željom za istančani melodijama koje će izvoditi na velikim pozornicama diljem svijeta. 

Njegove istančane producentske vještine kreirale su hitove kao što su „Don’t Cry For Me“ s Jasonom Derulom, „In My Mind“ s Johnom Legendom, „Don’t Say Goodbye“ s Tove Lo i Ilkay Sencan, „Work With My Love” s Jamesom Arturom, kao i „Hear Me Now“ koja je do danas najljepša Alokova pjesma. 

Od 2016. ima i svoj label, Up Club records, i stvara pjesme s kojima ne silazi s lista najslušanijih elektronskih izvođača. Neke od najupečatljivijih traka koje je napravio su singl „Deep Down“ i remiks teme iz Netflixove serije Squid Game.  Kako je i sam rekao, tema iz ove serije mu se uvukla u uši, i nije htjela van, pa je odlučio od nje napraviti klupsku himnu uz koju će svi plesati. 

Svoj stil Alok opisuje kao „Brazilian bass“ i „dance pop“, a jedan od vodećih medija iz polja glazbe i tehnologije MusicTech predstavlja ga kao umetnika koji ispisuje nova pravila dance muzike traku po traku, kao producenta s Midinim dodirom kojim je pozlatio hitove iz opusa najvećih zvijezda od Dua Lipe do The Rolling Stonesa. Premijerno je nastupio i na karnevalu u Sao Paulu 2020. godine, i to pred milijun ljudi, a za doček 2023. ponovo je stao ispred više od milijun fanova u Brazilu i priredio im nezaboravni set na sigurno najvećoj novogodišnjoj zabavi ikada! 

Kako je ranije najavljeno, deveto izdanje Sea Dance festivala neće biti organizirano u Crnoj Gori, a specijalna edicija pod simboličnim sloganom Sea Dance in Exile, bit će održana od 17. do 19. kolovoza, u klubu Diamond smještenom u Malinskoj na otoku Krku. 

Program će u četvrtak, 17. otvoriti francuska globalna senzacija Willy William uz podršku Lady Lee, Vitta u Vanjanje. U petak 18. za pult Diamonda stižu house velemajstor Fedde Le Grand praćen s Mikom Valeom, Yakkom i Dominikom, dok će završne večeri, 19. kolovoza otokom Krkom dominirati brazilski elektronski čarobnjak Alok uz kojeg nastupaju duo Vanillaz, Ryu & Dante te Dominique i Vanjanja.

VIDEO: Ivana Paradžiković o rođenju sina: 'Cijelu sam noć probdjela plačući, pisalo je rizik prijetećeg pobačaja' 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije